Autor Zpráva
Jack06
Profil
DObrý den. řeším problém se subdoménama. Používám session, ale když přejdu na subdoménu, už s nimi pracovat nemohu, musel bych udělat nové. Našel jsem dost článků, jak se to dělá, aby byl například stejný adresář na session, ale ani jeden mi nefungoval..

Můžete mi někdo napsat jak to udělat prosím Děkuji.

Moderátor Chamurappi: NEKŘIČ na nás.
Daniel01
Profil
Možná něco jako...
-vygenerovat řetězec, poslat ho jako cookie uživateli a tím ověřoat, že je to pořád ten samý uživatel(nebo co potřebuješ)

nebo...
-pohrát si s php a nakonfigurovat aby session nemazal a měl kním přístup i subdoména?
Jack06
Profil
Potřebuji session .. nechci cookie. Fungují mi na každé subdoméně zvlášť, ale když v jedné subdoméně vytvořím session, přejdu odkazem na jinou, kde ten session potřebuju, už není.. když půjdu zpět na původní subdoménu, tak tam pořád je :-(
ninja
Profil
Jack06: Dalniel01 vam predklada hned 2 reseni. Zmena konfigurace, pripadne pomocne cookies vedle session, ktere pujde napric vice subdomen. Analogicky jako se resi trvale prihlaseni.
Jack06
Profil
ninja
Takže cookie musím využít..? jinak to nepujde?? a na další subdoméně na začátku budu muset definovat každý session přez cookie??

např $_SESSION['user_nick'] = $_COOKIE['user_nick'];

a pak zase pracovat se session?
???
Joker
Profil
Jack06
Session se tak jako tak definuje přes cookie.

Ale mělo by to jít nastavit, aby session fungovaly i na subdoménách.
Jack06
Profil
Mám hosting od savany a celkem mmi to vadí že to nejde.. :-(
ninja
Profil
Jack06: Tak si vyber jiny hosting.
srigi
Profil
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&topic=47625&forum=9&page=-1
Daniel01
Profil
SESSION si představ jako něco, co za tebe automaticky vygeneruje COOKIE řetězec, kterým ověřuje, že nějaký paňdulák na tom určitým PC je pořád on a je ověřený... prohlížeč potom automaticky při spojení se serverem pošle COOKIE(který předtím server poslal uživateli - složitý řetězec a je jich obvykle více), který server vyhodnotí a rozhodne, jestli řetězec souhlasí. Pokud ANO, tak dá přístup k SESSION - to jest nějaká hodnota, řetězec který vy uložíte (přes PHP) na server. PHP se potom stará o smazání SESSION a plno dalších blbostí, který stím souvisí. Takže zápisem:

session_start();
$_SESSION["nazev_session"] = $ukladana_hodnota;


uděláte tak složitý proces, který by jste musel dělat hodně složitě sám, pokud by jste ukládal COOKIE.
Samozřejmě s pohledu uživatele to je naprosto to samé a nic nepozná!

Takže to udělej přes COOKIE a neřeš blbosti :-)
Meldo
Profil
Toto mi krasne funguje:

Príkaz session_start() som nahradil tromi riadkami:
session_set_cookie_params(0,'/','.domena.ltd', 0, 1);

session_start();

setcookie(session_name(), session_id(), 0, "/", ".domena.ltd");

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: