Autor Zpráva
Jimi-m
Profil *
Ahojte, at hledam jak hledam, nemuzu se dopatrat jak udelat html stranku slozenou z DIVu, tak aby to fungovalo v IE i v Mozile resp. ostatnich prohlizecich. Vzdy to funguje bud v jednom, nebo v druhem....
Stranka by mela vypadat asi takto (vzorovy priklad)
http://vbrne.net/div.jpg

Moc prosim, zda bymi nekdo vyplodil html kod vcetne stylu. Nemusi odpovidat barvy ani presne rozlozeni, to ja si potom prekopu.
DIKY DIKY MOC !
panther
Profil
Jimi-m
schema bude vypadat nějak takhle:
<body> - text-align: center; background: grey;
<div id="prvni"> - margin: 0 auto; width: 900px; text-align: left; background: red
  <div id="druhy"> - margin: 0 auto; width: 800px; text-align: left; background: orange
   ...
  </div>
  <div id="treti"> - margin: 0 auto; width: 800px; text-align: left;  background: blue
   ...
  </div>
  <div id="ctvrty"> width: 100px; float: left; backrgound: white
  ...  
  </div>
  <div id="paty"> width: 100px; float: right; background: green
   ...
  </div>
</div>
Jimi-m
Profil *
Diky, zkuil jsem to, musel jsem jeste rpidat do prvniho DIVu "text-align: center" aby to bylo na stredu... Ale ty dva FLOATove DIVy se mi navzajem nejak rusi, je videt jen ten paty...

Neslo by to nejak absolutnim pozicovanim? Celkem tezko bych asi u tohodle kodu nastavoval presne okraje, padding atd.... Chtel bych proste abych napsal DVI1 bude zde, DIV2 bude zde.... Prvni DIV bude relativni ke strance (aby se rovnal stale na stred) dalsi DIVy budou absolutni k prvnimu DIVu)

:-)
panther
Profil
Jimi-m
Neslo by to nejak absolutnim pozicovanim?
Nešlo.

Celkem tezko bych asi u tohodle kodu nastavoval presne okraje, padding atd.
Jde to úplně normálně, jen se trochu snaž.

Prvni DIV bude relativni ke strance (aby se rovnal stale na stred) dalsi DIVy budou absolutni k prvnimu DIVu)
Ne. Když se budeš držet toho, co jsem napsal, tedy rozměry a centrování, bude na středu vždy (což při pozicování nebude). Druhý a třeba bude taky na centeru, 4. a 5. vlevo, resp. vpravo pod nimi.


Ale mě je to jedno, dělej si co chceš.. Chtěl si poradit, poradil jsem ti schematicky. Jestli to chceš ignorovat, prosím, ale pak sem nepiš, že ti něco nefunguje nebo se nezobrazuje správně.
jimi-m
Profil *
Tak jsem to nakonec musel nejak doresit sam. Asolutni pozicovani mi funguje, narozdil od funkce FLOAT (nejak jsem neprisel na to co s ni). V CSS jsem teprve na zacatku, ucim se stale...

Zde je vysledek meho snazeni...

http://vbrne.net/x/xindex.html

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: