Autor Zpráva
Libor Horník
Profil *
Zdar chlapi,
mám takový formulář. Nic nefunguje je to jenom pro ukázku. V originále se do něho něco dá, to se uloží do databáze a někde to zase vylovím. Toš prostě normálka. Potřeboval bych nějak poradit, jak udělat aby když vyberu nějakou obec tak aby se automaticky vybral i mikroregion který jí náleží. Půjde to nějak jinak než přes AJAX. V ajaxu nejsem nijak zdatný a nerozumím mu tak bych to potřeboval jakkoliv obejít. Dosavadní verze toho formuláře je pro uživatele na nic. Musí vybrat obec a zvlášť ještě mikroregion, většina lidí neví v jakém mikroregionu leží daná obec a musí zpátky překlikávat na tu roletku aby se podívali. Toš prostě na nic jak už sem psal. Budu vděčný za jakoukoliv radu. Díky
Joker
Profil
Libor Horník
Šlo by to Javascriptem.
Nicméně- jelikož obec jednoznačně určuje mikroregion- není ten druhý výběr (s mikroregionem) už zbytečný?
Libor Horník
Profil *
Joker
No právě toho bych chtěl docílit aby byl. Je tam proto že pak to ještě třídím právě podle mikroregionů. Nejlepší by bylo aby se mikroregion nemusel zadávat vůbec a automaticky skočil do databáze podle zadané obce.

Mohl byste nějak trošku rozvést ten javascript? Nebo ještě něco jiného?
Alphard
Profil
Libor Horník:
Nejlepší by bylo aby se mikroregion nemusel zadávat vůbec a automaticky skočil do databáze podle zadané obce.

proč to tak neuděláte? při výběru join na tabulku s mikroregiony a je to
Libor Horník
Profil *
Alphard
Mohl byste to prosím trochu rozvést?
Joker
Profil
Libor Horník
Nejlepší by bylo aby se mikroregion nemusel zadávat vůbec a automaticky skočil do databáze podle zadané obce.
V tom případě bych to takhle udělal.

Jinak kdybych chtěl (anebo třeba prohlížel stránku z mobilu bez podpory JS), vždycky půjde Javascript obejít a odeslat jiný mikroregion, než jaký by měl být.

IMHO by stačilo udělat tabulku pro obce: ID obce | Název | Mikroregion
...a v "hlavní" tabulce by pak bylo jen ID obce.
Libor Horník
Profil *
Joker
Ok, chápu ale jak udělat aby se mi podle toho ID obce zapsal správný mikroregion?
Libor Horník
Profil *
Když budu mít tu vedlejší tabulku jak píše Joker tak stačí pak obyčejný join na tabulku s akcema a bude to fungovat? Chápu to správně?
Libor Horník
Profil *
Díky...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: