Autor Zpráva
Petrrrrrr
Profil *
Ahoj mám napsanou nějakou aplikaci v C++ a potřeboval bych ji zobrazovat v prohlížeči, aby se ve stránce v prohlížeči otevřel ten můj program. Web nějak nevyvíjím, tak se tady ptám zkušených designerů a web programátorů na radu. Díky za odpověď
Mistr
Profil
Petrrrrrr
Čili Ty si klepneš na nějaký odkaz v internetové stránce a má se spustit program, který bude nahrán v počítači?

Nechci Ti kazit radost, ale tohle, dle mého názoru, nepůjde.
Petrrrrrr
Profil *
ne :) aplikace by byla nahraná někde na serveru (aby ji uživatel defaultě nemusel stahovat) a při načtení stránky by se program spustil v nějaké mnou vyhrazené části okna na serveru (nebude to nějak často používaná aplikace, že by extrémně zatěžkovala server)...
Něco takového, jak jsou třeba videa na youtube.com. Tam se taky načítá obsah uložený na serveru. Co jsem tak googlil, tak pomocí Java appletu by to teoreticky mohlo jít, ale na to by se mi hodil nějaký tutoriál, protože Javu nějak extra neovládám :(

Jinak díky za reakci ;)
DoubleThink
Profil *
Možná si nejdřív ujasni, kde vlastně má proces běžet. Pokud na serveru, můžeš ideálně použít CGI. Pak budeš moci obsluhovat standardní input POST/GET požadavkem a standardní output ti server vrátí jako odpověď.
Jestli má běžet na klientovi, podívej se na ActiveX nebo NPAPI.
Petrrrrrr
Profil *
DoubleThink: co jsem tak googlil, tak nevím jestli to CGI bude spolupracovat (to neznamená, že doopravdy nespolupracuje ;) ) s Qt čkem... No ono je vcelku jedno jestli bude pracovat na klientovi nebo na serveru, ale aby uživatel nemusel klikat na stahování (např. archivu binárky s dll nebo zdrojáků v případě linuxu) I ideální představa je něco ve stylu flashových her...
Mike8748
Profil
Petrrrrrr
tak na to zapomen. bez stazeni to ke klientovi nedostanes.

web neni urcenej pro vzdaleny spousteni programu. dalo by se to udelat hodne slozitou kombinaci Java appletu a vzdalene plochy, a to zahrnuje i vlastni server,....

bud to predelas na "webovy" technologie, nebo si to lidi budou stahovat. vyber si
Petrrrrrr
Profil *
Mike8748
no tak to je škoda... :(

Moderátor Mistr: Mám pro Tebe tip k práci na zdejší diskuzi: Až budeš chtít na některý příspěvek reagovat, klepni myškou na jméno autora tohoto příspěvku uvedené v levém sloupečku. Samo se Ti zkopíruje do rámečku pro vpis textu dole na stránce a nemusíš se tak zdržovat s jeho kopírováním.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: