Autor Zpráva
denny
Profil
Ahoj, nechce se mi na každé stránce psát hlavičku.
napr.

<!DOCTYPE html PUBLIC '-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN' 'http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd'> 
<html xmlns='http://www.w3.org/1999/xhtml' xml:lang='cs' lang='cs' > 
 <head> 
   <title>Stranka</title>
   <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset="windows-1250" />
   <meta http-equiv='Content-language' content='cs' /> 
   <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com"; />
   <meta name="robots" content="index, follow" />
 </head>


Mám jednotnou hlavičku pro všechny stránky a těch je opravdu dost. Když jsem našel malou chybku při validaci, tak jsem musel procházet všechny stránky a měnit ji. Nejde udělat abych měl někde v inducle/head.html hlavičku a tu změnil ... posléze se by mi to změnilo na všech stránkách?

PS: Učím se psát web a todle by se mi hodilo i do budoucna. Děkuji
Chamurappi
Profil
Reaguji na dennyho:
Viz Skládání stránek z kousků.

Uvedenou hlavičku je možné bez ztráty květinky zkrátit:
<!doctype html>
<html lang="cs">
<meta charset="windows-1250">
<title>Stránka</title>
Vynechané časti nemají žádný praktický efekt.
SwimX
Profil
Nejde udělat abych měl někde v inducle/head.html hlavičku a tu změnil ... posléze se by mi to změnilo na všech stránkách?
include

je potřeba všechny soubory pojmenovat *.php a potom tam kam chceš dát hlavičku napsat:
<?php include "head.php" ?>
do souboru head.php dáš ten tvůj kód s hlavičkou

php je třeba spouštět na servru, jinak se neprovede. takže bud nainstaluj localhost server. Apache. Doporučuji XAMPP balíček, nebo to testuj přímo na webu (pokud máš php podporu)

jinak:
Když jsem našel malou chybku při validaci, tak jsem musel procházet všechny stránky a měnit ji.
nemusel

Mám jednotnou hlavičku pro všechny stránky a těch je opravdu dost
chyba
1. title se má měnit
2. description se má měnit
3. <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com"; /> - zbytečné

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0