Autor Zpráva
michal9
Profil *
Dobrý den,
poraďte mi někdo prosím jak udělat Form Mail, aby zaručeně a vždy fungoval na 100%.
Zkoušel jsem ho dělat u www.web4u.cz, ale tam je nějaký vadný nebo co, protože jednou to na mail přijde a podruhý zase ne. Potřebuju, aby mi to přišlo pokaždé...zkuste mi nějak poradit prosím, kdo s tím má zkušenosti.
Děkuju moc
habendorf
Profil
http://cz.php.net/manual/en/function.mail.php
michal9
Profil *
habendorf
A nešlo by to udělat nějak jinak? Já totiž PHP neovládám...díky

Moderátor Mistr: Pro příště nemusíš své příspěvky posílat dvakrát, jednou jako michal9, podruhé jako MK.
Mistr
Profil
michal9
Tohle Ti nefunguje? Máš to tam pěkně rozepsané, takže bys to i v PHP, myslím, mohl zvládnout. Šikovný jsi dost.
MK
Profil *
Mistr
No nevím, v životě jsem s PHP nic nedělal, takže ani nevím jak na to :-(
Mistr
Profil
MK
A co tohle: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&topic=50776&forum=9&page=-1 Pomůže Ti to?
MK
Profil *
Jo, určitě :-) děkuju, nezdá se to tak složitý, zkusím to...a jak vytvořím soubor formular.php?
A bude pak ten formulář funkční? Nebude problém, že by se to někdy neodeslalo?
Mistr
Profil
MK
jak vytvořím soubor formular.php
Tak, že si ho napíšeš. Například v textovém editoru. Jen mu nedáš příponu HTML, což asi obvykle děláváš, nýbrž PHP. Obsah bude mít podle odkázaného tématu.

A bude pak ten formulář funkční
Měl by být. Tenkrát to fungovalo a funguje to snad i doteď.

Nebude problém, že by se to někdy neodeslalo?
Pokud bude výpadek na serveru, tak se to neodešle. Myslím ale, že šance na odeslání formuláře je vyšší než u ostatních způsobů odeslání. Pokud se mýlím, nech mne některý ze zdejších kolegů (či kolegyň) opraví a upřesní.
MK
Profil *
Dobře, tak já si s tím teda pohraju a pak to prozkouším jestli to funguje. Doufám, že to podle toho návodu vytvořím... díky moc
MK
Profil *
Mistr
Tak už mám první problém. Formulář už mám hotový, PHP taky, ale když kliknu na tlačítko Odeslat, tak se zobrazí ten soubor formular.php, proč?
habendorf
Profil
MK

Protože se nezpracuje, tak se jen zobrazí. Podporuje tvůj server php?
MK
Profil *
habendorf
Nevím, jsem v práci, tak jak to zjistím?
habendorf
Profil
Skoro bych řekl, že už jsi to zjistil ;o)

Kde to hostuješ?
MK
Profil *
habendorf
Nechápu
MK
Profil *
habendorf
Jako jaký mám hosting nebo co? Jak to zjistím a kvůli tomu to nejde?
habendorf
Profil
Jak to zjistím

Ty nevíš kde hostuješ? Zajímavé. Nebo to zkoušíš na localu? Pokud se chceš něco dozvědět, musíš aspoň trochu spolupracovat.

kvůli tomu to nejde?
No pokud server nepodporuje php, tak asi nepůjde php. Připadá ti to překvapivé?
Mistr
Profil
Kde to hostuješ?
Kolega habendorf se ptá, kde to zkoušíš, když jsi přišel na to, že to nefunguje. Pokud to zkoušíš na počítači v práci (a Tvůj zaměstnavatel nepracuje v oboru tvorby webových stránek), je velmi pravděpodobné, že to nepůjde. Na počítači bys totiž musel mít třeba server Apache, což velmi pravděpodobně nemáš.

Pro Tebe asi nejsnazší bude nahrání si stránek někam na hosting, který PHP podporuje. Asi na ten, na který připravované stránky po dokončení nahraješ. Ovšem můžeš pro testovací účely využít i třeba WZ.cz nebo IC.cz.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: