Autor Zpráva
Tomashek
Profil
Dobrý den. Mám otázku zda je možné nějakým způsobem odlišit uzavirací tag
<span style="text-decoration:underline;">něco</span u>

jde mi o to, že si ukládám do databáze náhrady za bbCody do textarey a chci si přidávat svoje.
problém je,že když někdo chce upravit textareu,v které se nachází tyto značky, musím zaměnit normální html tagy zpět na bb a problém mi dělá, že u skoro každého uzaviracího tagu je
</span>

Proto se ptám, dá se nějakým způsobem toto odlišit?
Díky za rady.
Majkl578
Profil
si tam dej nejaky svuj string (treba :abcd) a ten pak vyjmi/ponech
Chamurappi
Profil
Reaguji na Tomashka:
Proč používáš <span>y a ne značky k formátování určené?
Tomashek
Profil
nejde jen o to, ale třeba kdybych chtěl mit BB značku na větší písmo nebo tak
Chamurappi
Profil
Reaguji na Tomashka:
Však existuje i HTML značka na větší písmo. Zbytečně si to s těmi <span>y komplikuješ.
VisekJ
Profil *
Jako třeba
<big>Větší text</big>
Tomashek
Profil
dobře mohl bych to použít, ale jedná se mi o to, že si dělám takový systém, kde si můžu přidávat tyto značky, a kdybych si chtěl přidat něco s classem například ten zmiňovaný span, dalo by se tedy nějak odlišit? xD
Joker
Profil
A k čemu to odlišit?
Prostě ten prvek je od začátku <span> do nejbližšího </span>.
Tomashek
Profil
ale jde o to, že si to uložím do databáze, a následně to vybírám, a když mám nějakou textareu, kde jde upravit kód již vytvořený, musím to změnit zpět na bb..a když bych měl více <span>ů tak mě to hodí nejaký jiný "uzávěr"
Trejpa
Profil
Tomashek
Při převádění si vytvoř jednorozměrné pole (s proměnlivou délkou).

Najde-li tvůj převaděč <span class=něco>, nechť kromě převedení na [něco] si uloží do první pozice jednorozměrného pole "něco". Najde-li poté <span class=jiné>, vypíše [jiné] a uloží na další pozici pole "jiné". Teď narazí na </span>, vypíše poslední hodnotu z pole, tedy [/jiné], a tuto hodnotu z pole odstraní.

Otevření značky do pole zápis přidává, ukončení ho najde, vypíše a záznam smaže.

Ještě ošetři nepárové značky, ty do pole nezapisuj.

Doporučuji při ukládání dokumentu vyžadovat (kontrolovat) správné zanoření a uzavřenost značek.
panther
Profil
Tomashek
ale jedná se mi o to, že si dělám takový systém, kde si můžu přidávat tyto značky
pořád tě nějak nechápu.. Proč psát „<span style="text-decoration:underline;">“, když to jde lépe a kratšeji pomocí „<u>“? Stejně tak i s jinými značkami, nemusíš nic vytvářet
Trejpa
Profil
panther
pořád tě nějak nechápu
Já asi chápu. Tomashek to chce mít naprosto univerzální, aby mohl použít jedinou bb značku na jakoukoliv myslitelnou kombinaci stylů.

To, že tuto vlastnost kromě Tomasheka nikdo neocení, je věc jiná.
Tomashek
Profil
Přesně tak jsem to myslel :). Díky za nápad. Vyzkouším..

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: