| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Sylar Profil |
#1 · Zasláno: 3. 4. 2009, 22:25:47
Zdravím,
zajímalo by mne jak funguje geneorvání náhodného hashe např zde http://leteckaposta.cz/742076740 ... když chci stáhnout soubor je tam místo cesty k němu "nějaký hash" čísel a písmen, který je po každém refreshi unikátní ... nevím jak tohle realizovat. abych na stránku nedával odkaz přímo na soubor např. /soubory/fotky/fotka.jpg ale namísto toho /1asf8a1sfasasf/, po F5 pak /5asfas1f8a1gasdf/ atd atd ... :-) |
||
| yFang Profil |
#2 · Zasláno: 3. 4. 2009, 22:29:01
Sylar
Něco podobného už jsem řešil, ale mírně jinak. Ten náhodný hash se přidával jako parametr, což by se dalo podstrkovat. Při první návštěve jsem hash uložil do session a pak ho přidával z toho přidával do odkazů. Při stahování jsem pak porovnával, jestli se shoduje s tím, co je uložený u uživatele. Čili nikdo nemohl nic stahovat přímo, ale musel nejprve navštívit web. |
||
| Sylar Profil |
#3 · Zasláno: 3. 4. 2009, 22:51:10
yFang
jojo tj dobrý nápad :-) a pro vylepšení ještě můžu ten hash po každým stáhnutí souboru generovat novej. Nicméně i tak by mě zajímalo jak funguje to co maj na tý LP.cz ... jen ze zvědavosti ... pokud víš nebo někdo jiný rád se přiučím :-) |
||
| Nox Profil |
"náhodný hash"? Jak by se pak pracovalo se zahashovanými hesly v databázi?
Prostě si vygenerují nejspíš náhodný řetězec, něco jako function rand_chars($num=10){
$text = "";
for($a=0;$a<$num;$a++){
if(mt_rand(0,1) == 0) $text .= mt_rand(0,9);
else $text .= chr( mt_rand( ord('a'), ord('z') ) );
}
return $text;
} |
||
|
Časová prodleva: 17 let
|
|||