Autor Zpráva
vlcekp1
Profil
Dobrý den.
Dělám to úplně poprvé.
Můj redakční systém přepisuji z mysql do klasické verze, takže žádné ukládání do mysql, ale do souboru.
Jenže nevím, jak do <select> dát všechny podadresáře z adresáře dirs.
Můžete pls poradit?
tane
Profil
V jakým jazyku? Btw víš jakou strašnou koninu děláš? Bůh s tvými daty jestli náhodou při zápisu do souboru dojde místo na disku. A to nezmiňuju další obrovský nevýhody.
imploder
Profil
tane
Proč máš v tom případě na disku soubory a nepoužíváš teda místo nich k ukládání dat už dávno nějakou úžasnou databázi, se kterou ty hrozné problémy nejsou?
tane
Profil
imploder
1. Chceš mi říct, že RS pomocí TXT souborů je lepší řešení než RS pomocí DB?
2. Můžeš mi ukázat databázi, ve který je hledání textu/seřazování/filtrování výsledků pomalejší než ta samá práce se souborama?
3. Můžeš mi ukázat databázi, do který když se pokusíš zapsat při plným disku, ztratíš všechny data?
4. Ty mi vidíš do počítače, že jsi seš tak jistej? Asi těžko, jinak bys věděl, že TXT soubory, kterých jsou tisíce, v databázi uložený mám.
DJ Miky
Profil
tane
Kam se podle tebe ukládají data v databázi?

Každé řešení (soubory / databáze) má určité výhody a určité nevýhody.


vlcekp1
Jednoduše třeba takhle:
<select ...>
<?php
if($dir=opendir('dirs')) {
  while(($f=readdir($dir))!==false) {
    if(is_dir($f)) echo '<option>'.$f.'</option>';
  }
  closedir($dir);
}
?>
</select>
tane
Profil
Kam se podle tebe ukládají data v databázi?
Tak nevim, snažíš se ze mě dělat vola? Chceš slovíčkařit? Fakt si myslíš, že jsem udělal tak kardinální chybu, když jsem myslel "TXT soubory" a napsal jsem přitom jen "soubory"? Proč teda ty píšeš „Každé řešení (soubory / databáze) má určité výhody a určité nevýhody“? Kam se podle tebe ukládají data v databázi?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0