Autor Zpráva
tcladin
Profil
Ahoj,
několik dní se snažím přijít na jakém principu, postavit počítalo kliků na externí odkazy.

Specielně mám v odkazech linky, kde abych mohl třídit podle návštěvnosti mám počítadlo na principu:
odkaz je ve tvaru http://tcladin.cz/odkazy/odkazy.php?id=345
Skript pak zpracuje id=666 a pak
pomocí header přesměruje na stránku konkrétně pro id=345 na https://seomoz.fogbugz.com/default.asp?6438_tdk5i9lr.

Vše funguje, ale google v tom má trochu zmatek. Nedivím se mu, dělá to redirect... .
Pak myslí, že stránka https://seomoz.fogbugz.com/default.asp?6438_tdk5i9lr je obsahem domény tcladin.cz

dočasně jsem dal rel=nofollow, ale to je fuj.. aspoň pro mě, navíc chci aby google linky procházel(indexoval).

Myslim, že na tohle je PHP krátké(alespoň co mi stačí moje vědomosti) možná by to nějak šlo pomocí javascriptu, do html <body onunload="window.alert('Nashledanou!')"> jak píše Yuhů. Ale nevim jak předat hodnotu do cookies a z cookies do DTB?


Jistě to nějak jde(i bez javascriptu) neboť v google analytics podobná funkce je(a počítá i nejavascriptové prohlížeče).

díky za reakci
Joker
Profil
tcladin
Nepomohlo by přesměrovávat s hlavičkou 301?
tcladin
Profil
Joker
kouknu na to zatim dík
Aha, ale to že dám
header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header("Location: $odkaz");
header("Connection: close");
bude výsledek stejný jako s
header("Location: $odkaz")?
Tedy google si myslí že odkazovaná stránka patří na moji doménu...
tcladin
Profil
jak se píše asi to můj problém neřeší...

ještě k upřesnění #1:
líblio by se mi(toho chci dosáhnout) kdybych odkazoval přímo na externí link a ne na odkazy.php?id=666 a přesto by počítadlo počítalo...
Jde to nějak udělat?
ninja
Profil
tcladin: Z ceho usuzujete, ze Google povazuje stránku https://seomoz.fogbugz.com/default.asp?6438_tdk5i9lr za obsah domény tcladin.cz?

Vas skript posila dobrou hlavicku HTTP 301.

Ta druha moznost je odkazovat v HTML primo a proklik zapocitat pomoci javascriptu. Odchytit klik, poslat ajax request na pocitadlo a nechat kliku volny prubeh k presmerovani na cilove URL.
tcladin
Profil
ninja
usuzuji na přiřazení stránky
http://www.britefutures.com/tools/symbollookup.aspx
k tcladin.cz
http://tcladin.cz/odkazy/odkazy.php?id=248

z tohoto výsledku google na site
tcladin
Profil
ninja
Jak jste psal o druhé možnosti.
Tedy bych mohl mít <a href="example.com">priklad</a> a pomoci javaskriptu by počítalo?
Prosím napište mi klíčové funkce(schema) pro javaskript a jak poslat na php.
díky předem
ninja
Profil
Jak jsme jiz psal:

1. Odchytit klik na odkaz (onclick) a zavolat funkci.
2. Ve funkci odeslat AJAX request na pocitadlo.
3. Nechat volny prubeh kliknuti na odkaz (return true).

Vhodne na to bude pouzit nejaky framework jako jQuery nebo mooTools, hodne se zjednodusi prace.
tcladin
Profil
Ahoj.
Včera jsem zkusil vyřešit přesměrování po prokliku v rámci sktiptu php.
Původně jsem měl:
//presmarovani na odkaz
	header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");//přesune odkaz?id odkaz = nahradí jej
	header("Location: $odkaz");
	header("Connection: close"); // oeslani na lokaci z odkazu


čehož výsledkem bylo, že google indexoval $odkaz pod doménu tcladin.cz. Což je špatně.

Nově jsem po shlédnutí wiki-http-status zkusil použít toto:
//presmarovani na odkaz
	header("HTTP/1.1 303 See Other"); //zvoli odkaz, nedojde k nahrazeni. podstrci?
	header("Location: $odkaz");
	header("Connection: close"); // oeslani na lokaci z odkazu


jsem zvědav na výsledek... pak napíšu
tiso
Profil
tcladin - a ako vyzerá premenná $odkaz? Máš tam celú url?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0