Autor Zpráva
slovakCZ
Profil
DObry den, chtel jsem se zeptat, jak mohu ziskat hodnoty z jine stranky a ulozit je do promene nebo do databaze??? dejme tomu ze chci ziskat vyherni cisla ze stranky:
http://app.sazka.cz/HappyTenVyherniCisla.aspx
hodnoty vyhernich cisel jsou v nejakem "divu" a ja bych je potreboval ulozit do promenne... jde vubec neco takoveho vyresit? predem dekuji za odpoved
tiso
Profil
slovakCZ - ide, načítaš si stránku ces filegetcontents() a pomocou regulárneho výrazu si vytiahneš z nej tie čísla.
slovakCZ
Profil
dekuju, jdu si zjistit jak se s filegetcontents() pracuje.. dekuju za radu
slovakCZ
Profil
tak jsem hledal na internetu a nejak se mi nepodarilo najit nejaky jednoduchy priklad tohoto tipu... nemohl by me nekdo nasmerovat a ukazat m izacatek, nebo apson kouksek skriptu, ktery by umel vytahnout apson jedno cislo prosim?

predem dekuji za ochotu
tiso
Profil
slovakCZ - sú dva spôspoby:
-vybrať si to čo potrebuješ
-zrušiť všetko čo nepotrebuješ

V tomto prípade je jednoduchšie to druhé:
<?php
$content=file_get_contents('http://app.sazka.cz/HappyTenVyherniCisla.aspx');
$content=preg_replace(array('/^.+<span id="tah" class="ukazuj">/s', '/<\/span>.+$/s', '/<br\/>/'), '', $content);
echo $content; 
?>
slovakCZ
Profil
tak jsem si to zkusil aby to vytahlo i to cislo "sance" a take funguje, takze velmi dekuji... ale jak si procitam ten kod tak mi je vse jasne az na ten zacatek a konec (zvyraznim to tucne)

'/^.+<span id="Sancelbl" class="ukazuj">/s', '/<\/span>.+$/s'
tyto znaky na zacatku a na konci (proc tam musi byt, jakou maji funkci:
/^.+ a na konci .+$/s

mohl by to prosim nekdo objasnit? dekuji mockrat
tiso
Profil
http://www.regularnivyrazy.info/regularni-vyrazy-zaklady.html

Pokiaľ z tej stránky chceš ťahať aj ďalšie veci, tak je lepšia prvá metóda s použitím funkcioe preg_match, regulárne výrazy i spracovanie by bolo úplne iné. Ale o tom nazačiatku reč nebola.
slovakCZ
Profil
no tu moznost co si mi popsal chapu :) takze radsi budu vyuzivat tu... uz jsem podle toho prikladu take prisel na to jak smazat z vybraneho textu mezery a carky mezi pismeny, ovsem netusim jak cisla ulozit do databaze... jelikoz nekdera jsou dvouciferna a nektera jednociferna... uvedu priklad:
na strance sportky jsou cisla:
1, 3, 88
ja si je na stranky vlozim pomoci uvedeneho prikladu co jsi psal nahore, mam tedy v poli ulozena cisla:
1 3 88, ovsem (neuvazuju-li mezery):
pole0 ma cislo 1
pole1 ma cislo 3
pole2 ma cislo 8
pole3 ma cislo 8
ulozit do databaze do jiz umim, ovsem problem je v tom, poznat jaka cisla jsou dvouciferna a jaka ne... snad chapete problem, kdyz cisla ulozim takto do pole tak mi je to rozdeli po cifrach, coz je chyba =o/ do databaze se mi tedy pokazde ulozi jednociferne cislice a to je spatne, nekdy potrebuju ulozit 1 a nekdy napr 88 (doucifernou..) nemate nekdo napad jak bych osetril tento "nedostatek" aby se do pole ukladalo cislo mezi temi carkami? (1, 88, 3, 52, 45, 2....)?
tiso
Profil
slovakCZ - posledná pomoc:
<?php
$content=file_get_contents('http://app.sazka.cz/HappyTenVyherniCisla.aspx');
$content=preg_replace(array('/^.+<span id="tah" class="ukazuj">/s', '/<\/span>.+$/s', '/<br\/>/'), '', $content);
//echo $content; 
$numbers=explode(', ', $content);//numbers je pole ktore obsahuje jednotlive cisla
?>

Doporučujem ti kúp si knihu, alebo si prečítaj nejaký seriál o programovaní v PHP, nezvládaš základné veci. Uč sa!
slovakCZ
Profil
dekuju za radu, no knihy mam objednane uz tyden a pul ale porad mi neprisli, nevim zda je chyba v eshopu a nebo v necem jinem.. jdu si o polich radsi vic precist..

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: