Autor Zpráva
Lidl
Profil *
Dobrý den,
mám dotaz ohledně pozadí na stránce.
Mám na webu hlavičku ve které z leva i z prava přesahuje obrázek mimo hlavní šířku stránky.
odkaz zde
jako vhodný způsob mně napadlo ty přesahující části nechat na pozadí a vycentrovat to tak aby se to po složení zobrazilo správně.
Dokonce mi to i funguje, ale problém nastane když je stránka trochu delší a zobrazí se tam posuvník, z každé strany se mi to rozhodí asi o 1px, ale jenom v FF, v IE 7 se to zobrazí správně a v Opeře se zobrazí v pravo pruh asi 1px.
Odkaz zde
nevíte někdo čím to je? Doufám že se to špatně nezobrazuje jenom mě.
děkuji za případné rady a prosím nevšímejte si zbytku té stránky, je to jenom první návrh a jedná se mi hlavně o hlavičku. Je tam ještě spusta chyb a samotné fotky jsou hodně velké.
panther
Profil
Lidl
Dokonce mi to i funguje
ani na 1280*800 to nefunguje správně, mysli i na notebooky ;-)

Nevím, proč je hlavička složená asi z 5 „<div>“ů, ale budiž. Proč nezadáš divu „head“ šířku odpovídající rozměrům, tedy více než „900px“? Nic nebudeš muset rozdělovat.
Lidl
Profil *
děkuji za první dpověď.
co se týče těch 5 divů v hlavočce tak to jsem udělal pro to, že kdybych tu hlavičku tam vložil jako jeden celek, tak to byl docela velký obrázek a takhle jsem to rozdělil na měnší a některé jsou vlastně jenom průhledné.
No a s tou šířkou větší něž 900px. Nad tím jsem přemýšlel, ale nevím jak to udělat aby se mi celá ta stránka při užším rozlišení nerolovala vodorovně.
Teď jsem ještě zkoušel, že bych celou tu hlavičku kromě loga nechal na pozadí a poze logo tam přidal jako obrázek v divu head. Ale to se mi zase v FF posunulo o 1px doleva, v Opeře o 1px doprava a jedině v IE to zůstalo správně.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: