« 1 2 »
Autor Zpráva
kogli
Profil
Nevím, jestli tady vůbec někdo rozumí C# tak aby mi poradil, ale stejně se zeptám:
Nevíte, jak udělat v jazyce C#, aby program otevřel soubor uložený ve vašem PC???
Mám program, kde po stisku tlačítka dojde k událostem:

MessageBox.Show("Vítáme vás uživateli" + textBox1.Text);
Close();


A mezi ně bych rád umístil nějakou událost, která by otevřela přednastavený soubor z PC uživatele, který ten program prohlíží.
Timy
Profil
StreamReader sr = new StreamReader("soubor.txt");
string obsah = sr.ReadToEnd();


V proměnné obsah pak budeš mít obsah celého souboru soubor.txt.
kogli
Profil
díky!!!
kogli
Profil
vyzkoušim
Alphard
Profil
pozdě a složitě
kogli
Profil
Mám tam dvě chyby s tim StreamReaderem, kdyby něco, používám Microsoft Visual C#2008 Express Edition. Takže mi to asi nepůjde co?
Alphard
Profil
Možná, kdybyste napsal jaké chyby...
Jan Tvrdík
Profil
kogli:
Máš tam "using System.IO" (nebo v čem to je)?
Timy
Profil
Jo, je to v System.IO.
kogli
Profil
Možná, kdybyste napsal jaké chyby...
StreamReader
sr = new
StreamReader
("soubor.txt");
string obsah = sr.ReadToEnd();


Tohle jsou ty chyby.
Timy
Profil
kogli
A nechceš nejdřív vyrůst do nějakého rozumného dvouciferného věku a až poté programovat nějaké aplikace? Když nerozeznáš výpis zdrojového kód od výpisu chyby, tak se těžko radí.
kogli
Profil
Možná, kdybyste napsal jaké chyby...
StreamReader
sr = new
StreamReader
("soubor.txt");
string obsah = sr.ReadToEnd();


Tohle jsou ty chyby.
kogli
Profil
aha, no Ehm, už jsem na to přišel. Díky!!!
kogli
Profil
A nechceš nejdřív vyrůst do nějakého rozumného dvouciferného věku a až poté programovat nějaké aplikace? Když nerozeznáš výpis zdrojového kód od výpisu chyby, tak se těžko radí.
A kromě toho se to ve foru napsalo špatně, nějak se nezvýraznily ty chyby... to bude asi tím že už jsem tu dlouho nebyl :)
blizz_boz
Profil
kého rozumného dvouciferného věku a až poté programovat nějaké aplikace? Když nerozeznáš výpis zdrojového kód od výpisu chyby, tak se tě

nech sa uci uz teraz, C# je idealny jazyk na studium programovania, aspon pochopi o com je OOP ak zacne ako 9 rocny moze z neho byt v dospelosti spickovy programator.
Timy
Profil
blizz_boz
Jasně, v devíti letech pochopí OOP, dobrý vtip.

ak zacne ako 9 rocny moze z neho byt v dospelosti spickovy programator.
A taky ho to může za pár týdnů/měsíců přestat bavit, což je zásadně pravděpodobnější. Devítileté dítě má běhat za mičudou, ne programovat. Stejně z toho žádný rozum nezíská, v takhle nízkém věku není schopen logického uvažování. To, co se teď bude učit rok, by v pozdějším věku zvládl za měsíc. Pokud to kogliho baví, tak samozřejmě proč ne, ale nic to nemění na faktu, že pokud u toho čirou náhodou opravdu zůstane (nepravděpodobné), tak to, že začal někdy v devíti mu stejně moc nepomůže — ledaže by u toho fakt seděl od rána do večera a vyrostl z něho nějaký IT génius/blázen (nepravděpodobné). Takže ano, skloubí-li se tyto dvě nepravděpodobné věci, bude to mít smysl. Pokud ne, je to jen o zabíjení času a ten se lépe zabíjí někde venku. U počítače může sedět zbytek života, na tu mičudu už moc času mít nebude a dětství má člověk jen jedno.
Chamurappi
Profil
Reaguji na kogliho:
nějak se nezvýraznily ty chyby
Stokrát důležitější než zvýrazněné místo chyby je chybová hláška. Tu jsi nenapsal.

Existuje i jednodušší způsob načtení souboru do proměnné:
string obsah = File.ReadAllText("soubor.txt");
kogli
Profil
Timy:
Fakt je, že za mičudou běhat neumím ani reálně ani ve fifa 09, a programování mě baví. Programuju od 6ti let weby... ale to je teď jedno.
blizz_boz
Profil
Timy
Jasně, v devíti letech pochopí OOP, dobrý vtip.

objektová paradigma je práve oveľa zrozumitelnejšia ako napr. funkcionálna, pretože programové objekty reflektujú vlastnosti a schopnosti objektov z reálneho sveta. 9 ročnému decku by nemalo robiť problém pochopiť aspoň základy.
Timy
Profil
blizz_boz
objektová paradigma je práve oveľa zrozumitelnejšia ako napr. funkcionálna, pretože programové objekty reflektujú vlastnosti a schopnosti objektov z reálneho sveta.
To je jak z nějaké reklamní příručky :-). Jak je tedy možné, že i zde na diskusi se každý druhý den někdo ptá „no jako ty objekty už jako umím, o tom žádná, ale vůbec nevím jak je správně použít“? OOP běžně nechápou i daleko starší jedinci než devítileté dítě…

Hlavní rys funkcionálního programování je programování bez vedlejšího efektu. Naučit někoho, aby psal programy jako matematické vzorečky, tedy nabalování funkcí na sebe, zase tak těžké není. A pokud ten člověk předtím ještě vůbec neprogramoval, tak je to ještě lepší: nemusíš ho přecvičovat z procedurálního myšlení na funkcionální.
kogli
Profil
A je s tím nějak jako spojený Inteligenční kvocient???
kogli
Profil
Asi ne ale, mohlo by to souviset s tímhle:

Timy
To, co se teď bude učit rok, by v pozdějším věku zvládl za měsíc.

Tak jestli jako bych to přece jen nezvládl za měsíc?!
Timy
Profil
kogli
S čím? :-)
kogli
Profil
IQ s tím co jsi napsal. (nevím, mohlo by. V tom se já nevyznám)
kogli
Profil
:-)
Timy
Profil
kogli
IQ představuje poměr mezi mentálním věkem a chronologickým věkem. Jinak řečeno, IQ říká, o kolik jsi chytřejší (hloupější) než průměrný člověk stejného věku. Máš-li IQ třeba 130, je tvůj intelekt o 30 % větší než u průměrného devítiletého kluka. Vtip je ale v tom, že v absolutním měřítku můžeš být hloupější než patnáctiletý kluk s IQ 100 — z toho pramení ten můj výrok, že někdy později pochopíš všechny věci mnohem rychleji než teď. Zkrátka a dobře, jako zábava je to fajn, ale podle mého názoru z toho stejně nic moc do budoucna nezískáš. Leda že bys fakt byl génius s IQ 160+ a už od první třídy počítal zásadně ve dvojkové soustavě ;-). A proto jsem ti taky radši doporučoval tu mičudu (a nebo něco jiného, co tě baví…). U počítače můžeš sedět zbytek života, když budeš chtít. Za tou mičudou už se později moc nenaběháš…
Jan Tvrdík
Profil
kogli:
Pokud jsi chytrý a baví tě to, tak to určitě má smysl. Mám kámoše, který začal programovat v 6 letech a je to na něm výrazně znát. Ovšem to nic nemění na tom, že Timy má také pravdu. Tj., že není dobré, aby jsi ve svém nízkém věku trávil většinu volného času u PC.

PS: Pokud máš IQ 130, tak to znamená, že více než 90 % tvých vrstevníků je na tom hůře než ty, ne že tvůj intelekt o 30 % větší než u průměrného devítiletého kluka.
Timy
Profil
Jan Tvrdík
Mám kámoše, který začal programovat v 6 letech a je to na něm výrazně znát.
To by mě docela zajímalo, jak je to na něm znát?

PS: Pokud máš IQ 130, tak to znamená, že více než 90 % tvých vrstevníků je na tom hůře než ty, ne že tvůj intelekt o 30 % větší než u průměrného devítiletého kluka.
Ony ty dvě věci nemusí být v rozporu, ale asi to fakt nebude tak lineární, jak jsem říkal. Koukal jsem se na wiki, tam to bylo hezky ve zlomku, tak jsem si řekl, že by to třeba mohlo sedět, ale nepročítal jsem věci kolem. Spíš je to tak, že když má devítiletý kluk IQ 130, tak jeho intelekt odpovídá intelektu 12–13 letého dítěte.
kogli
Profil
139!!!!!
kogli
Profil
Tak to bude mentální věk 14-15 ne???
« 1 2 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: