Autor Zpráva
Jont
Profil
Ahoj,
u svého nového webu bych chtěl mít funkci, že bude měřit návštěvnost určitých webů. Prostě něco jako Toplist, Netagent nebo Analytics. Ale problém je, že nevím, jak to udělat. Koukl jsem se na skripty těch výše uvedených a moc moudrý z toho nejsem.

Věděli byste někdo, jak to udělat? Jako aby to při zobrazení stránky něco poslalo někam na můj web a tam by se to započítalo do databáze. Ten toplist tam to má přes javascript, viz

<a href="http://www.toplist.cz/"><script language="JavaScript" type="text/javascript">
<!--
document.write ('<img src="http://toplist.cz/dot.asp?id=58&http='+escape(document.referrer)+'" width="1" height="1" border=0 alt="TOPlist" />'); 
//--></script><noscript><img src="http://toplist.cz/dot.asp?id=58" border="0"
alt="TOPlist" width="1" height="1" /></noscript></a>


No je tam id toho webu a pak asi adresa toho webu. Ale fakt si s tím nevím rady, máte s tímto někdo zkušenosti?

Díky
blaaablaaa
Profil
vsak ono to "posle neco nekam" :D
konkretne zavola http://toplist.cz/dot.asp?id=58&http=ADRESA_WEBU, ve kterem pak dle predaneho id pridas navstevu (+ dalsi info)
Jont
Profil
Takže ten kód prostě jakoby navštíví to dot.asp?id=58 , jo? děje se to tedy automaticky, jen při načtení stránky?
bohyn
Profil
Jont
Takže ten kód prostě jakoby navštíví to dot.asp?id=58 , jo? děje se to tedy automaticky, jen při načtení stránky?
Ano/Ano. Jedinou podminkou jsou zapnute obrazky
Jont
Profil
A to "navštívení stránky" tam dělá jaký kód? Javacript vůbec neznám. Já bych tam přesnou url asi mít nemusel, stačilo by jenom za celou doménu a ty weby mám uložené pod id v databázi.
blaaablaaa
Profil
to navstiveni stranky = nacteni ji jako obrazku
v js pouze navic preda i odkud navstevnik prisel (kvuli statistikam)
Bubák
Profil
Koukni na www.jakpsatweb.cz/clanky/mereni-uzivatelu-javascriptem.html

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: