« 1 2 »
Autor Zpráva
JerryMej
Profil *
Na internetu jsem našel menu, které jsem umístil na stránky www.tjtrnava.cz .....jediné co mi nesedí je to že to menu není po célé šířce webu tzn., že za tipovačkou je ještě místo....nevíte někdo jak to opravím?:):)
Zechy
Profil
Laická věc, stáhni šířku stránky.
JerryMej
Profil *
to enchcu já chcu menu roztáhnout něják
Bubák
Profil
JerryMej
Tak dej některým položkám menu třídu a roztáhni si je.
JerryMej
Profil *
mně to nejde
Zechy
Profil
no nevim, ale těch 10px nebo kolik to tak cca je by tě nazabilo
JerryMej
Profil *
já chcu prostě roztáhnout něják to menu...
panther
Profil
JerryMej
já chcu prostě roztáhnout něják to menu...
a kde je problém? Jednotlivým položkám definuješ „width: 66px“, co změnit tuto deklaraci na „width: 67px“, případně, pokud se to nevejde, tak jen u některých třídou.

A příště použij mírnější tón, než „já chcu prostě“.
JerryMej
Profil *
tak jsem nastavil tridu v pak dal do css a furt mi to nejde....muzete nekdo prosim napsat konkretnejsi priklad...?
panther
Profil
JerryMej
tak jsem nastavil tridu v pak dal do css a furt mi to nejde
tak je to asi rozbitý.

muzete nekdo prosim napsat konkretnejsi priklad...?
copak jsem ti to nenapsal výše [#8]? v deklaraci „.menu ul li a, .menu ul li a:visited“ změň šířku na „width: 67px“. Pokud se to nevleze na řádek, nech tam „width: 66px“ a nějakým položkám dej „class="siroka"“ s „width: 67px“. Ty položky s třídou budou i 1px šírší, nikdo to nepozná a menu tím opticky roztáhneš.
panther
Profil
JerryMej
jinak ještě jedna rada do života. Není dobře nastavovat položkám menu výšku. 20px je málo a při zvětšení velikosti textu „o jednu“ text z položky napůl vyleze a stává se nečtitelným.

V IE6 jej pro jistotu díky deklarování „font-size“ s hodnotou 11px nelze zvětšit vůbec.
JerryMej
Profil *
tridu jsem tomu dal ale v tom css to asi mam nejak spatne
Bubák
Profil
Menu máš úzké, má šířku jen 750px, když mu dáš třeba rudé pozadí, "krásně" to uvidíš. Pokud rozšíříš položky menu, tak buď bude celé menu užší, než stránka, nebo se zalomí na dva řádky. Máš vůbec nějaký důvod pro menu deklarovat šířku. Kdyby to bylo nutné kvůli IE (HasLayout), můžeš deklarovat šířku 100%.
Teprve pak má smysl rozšířit třebas položku menu "Fotogalerie" na 78px.

Mimo téma:
.menu ul li a, .menu ul li a:visited {
	display:block;
	text-decoration:none;
	color:#000;
	width:66px;
	height:20px;
	text-align:center;
	color:#fff;
	border:1px solid #fff;
	background:#636363;
	line-height:20px;
	font-size:11px;
	overflow:hidden;
}

Nebylo by to lepší takto:
.menu ul li a {
	display:block;
	text-decoration:none;
	width:66px;
	height:2em;
	text-align:center;
	color:#fff;
	border:1px solid #fff;
	background:#636363;
	line-height:2em;
	font-size:1em;
	overflow:hidden;
}

K čemu máš toto, když to máš blbě? Koukni na hlášku validátoru, co ti na to říká:
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250" />
JerryMej
Profil *
opět jsem se nedozvěděl jak to udělat..
JerryMej
Profil *
tak dobře udělal jsem to tak a stejně se to nevleze na konec tak k čemu to je?
Bubák
Profil
tak dobře udělal jsem to tak
Neudělal, menu máš pořád široké jen 750px. O dalším, co jsem tu psal, ani nemluvě. Pouze jsi okopíroval, a ještě špatně, kód, který jsem tu vložil. To chceš vše na zlatém podnose?

tak k čemu to je?
Pokud neumíš pochopit psaný text, tak k ničemu. Pokud něčemu nerozumíš, tak se zeptej, ale ty jen stále opakuješ, že „se to nevleze na konec“.
JerryMej
Profil *
že jsem to zkopíroval špatně však je to uplně stejně
panther
Profil
JerryMej
že jsem to zkopíroval špatně však je to uplně stejně
ty se chováš, jako bychom měli problém my a ne ty.. :-)
JerryMej
Profil *
mám problém už jsem nastavil třídu class poslednímu <li> ale vubec mně to nefunguje když vložím do .css #roztahnute{ width: 67px;}...
Bubák
Profil
že jsem to zkopíroval špatně však je to uplně stejně
A kde mám tohle? Deklaruješ 2× pro týž kontextový selektor.
.menu ul li a, .menu ul li a


ale vubec mně to nefunguje
To se nedivím, když dáš elementu třídu a v CSS deklaruješ pro identidikátor. Pokud použiješ třídu, budeš muset napsat podrobnější selektor, s ID to půjde snadněji, ale neměl bys týž identifikátor použít vícekrát. Další "drobnost" je, že roztauješ <li>, ale ve skutečnosti potřebuješ roztáhnout odkaz.

Dosud nevidím, že jsi něco udělal s šířkou menu, tím jsi měl začít, pořád dekraruješ 750px, namísto 100%.

Opět si neodpustím pár rýpnutí, tentokrák o obrázcích:
www.tjtrnava.cz/favicon.ico je JPEG pro ikonu o nestandardních rozměrech 25px × 26px.
www.tjtrnava.cz/templates/orange_sunset/images/back.jpg má datovou velikost 21,98 KB (22 507 bytů), to by neměl ani stejně velký obrázek ve formátu BMP takže "něco" je špatně.

Dodatek, odkaz k "síle" CSS selektorů: www.jakpsatweb.cz/css/css-kaskadovani.html#pozdejsi
JerryMej
Profil *
nehledej prosím na mém webu chyby...více než tohle jde o obsah....stačilo se akorát vyjadřovat k menu...nic víc...ale i tak díky..
panther
Profil
JerryMej
stačilo se akorát vyjadřovat k menu
a copak už jsme se ti několikrát jasně nevyjádřili? Je tvůj problém, že všechny rady ignoruješ..
JerryMej
Profil *
chcu konkrétný příklad jak to vyřešit...furt mi to nejde a už jsem dal i 100%...a nic...
panther
Profil
JerryMej
chcu
já bych toho chtěl. Chcu, chcu, chcu, jak malý děcko.

furt mi to nejde a už jsem dal i 100%...
...tak je to asi rozbitý.
JerryMej
Profil *
napsal jsem: width: 100%;
panther
Profil
JerryMej
napsal jsem: width: 100%;
já tam pořád vidím 750px;
Bubák
Profil
Možná sji to napsal někam jinam, možná to teď máš dvojmo, ani bych se nedivil, když máš čtyři CSS soubory a layout menu není v layout.css, ale v dropdown.css

chcu konkrétný příklad jak to vyřešit..
Slušnost je poprosit. Výjimka je přípustná v Práce a zakázky, tam stačí chrastit měšcem.
JerryMej
Profil *
napsal jsem to do dropdown.css
ivzez
Profil
nehledej prosím na mém webu chyby...více než tohle jde o obsah....stačilo se akorát vyjadřovat k menu...nic víc...ale i tak díky..

Mám pár otázek:

1) Proč dobře míněné rady a připomínky vnímáte tak negativně?

2) Co s dúležitým/kvalitním obsahem, který se některým návštěvníkům nemusí kvůli chybám (validátor: 27 chyb a 41 varování) v kódu vůbec zobrazit. Je sice pravda, že si dnes naprostá většina prohlížečů dokáže s chybami v kódu poradit, ale netroufla bych si na to spolehnout.

3) Možná by nebylo od věci pokusit se kódu z internetu porozumět a pak teprve jej použít. Když se objeví nějaký problém, bude snazší jej odstranit, což u zkopírovaného kódu není tak jednoduché.

K menu:

Zkuste místo:

.menu {font-family: arial, sans-serif; width:750px; height:15px; position:relative; font-size:11px; z-index:100;}
.menu ul li a {
	display:block;
	text-decoration:none;
	width:60px;
	height:2em;
	text-align:center;
	color:#FFF;
	border:1px solid #FFF;
	background:#636363;
	line-height:2em;
	font-size:1em;
	overflow:hidden;
}
.menu ul {padding:0; margin:0; list-style: none;}
.menu ul li {float:left; position:relative; list-style-type: none; margin: 0px 0px 0px 0px;}
.menu ul li ul {display: none;}
.menu ul {list-style-type:none;}
.menu li:hover ul li a:hover {background: #0E3D6F;color:#FFF;}


použít:

.menu {font-family: arial, sans-serif; width:100%; height:1.5em; position:relative; font-size:1em; z-index:100;}
.menu ul li a {
	display:block;
	text-decoration:none;
	width:67px;
	height:2em;
	text-align:center;
	color:#FFF;
	border:1px solid #FFF;
	background:#636363;
	line-height:2em;
	font-size:1em;
	overflow:hidden;
}
.menu ul {padding:0; margin:0; list-style-type: none;}
.menu ul li {float:left; position:relative; list-style-type: none; margin: 0px 0px 0px 0px;}
.menu ul li ul {display: none;}
.menu ul li a:hover {background: #0E3D6F;color:#FFF;}


A ještě jedna drobnost: u vysouvacího menu se mi zdá slabý hover efekt.

Moderátor Mistr: Vkládej prosím kód mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
JerryMej
Profil *
no už je to lepší, ale ještě kousek:D
« 1 2 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: