| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| tom5589 Profil * |
#1 · Zasláno: 5. 6. 2009, 12:24:58
Dobry den, dostal jsem za ukol udelat administracni rozhrani pro jeden web. ovsem nevim si rady jak vytvorit tabulku pro "sekci cenik"
(viz: http://studio-mystery.studior.cz/cenik.html ) pozadavek byl takovy, aby si administrator mohl upravovat ceny, pridavat nove polozky do ceniku i s cenou (napr strihani vlasu - 300kc) a moznost pridat celou novou tabulku (nyni muzete videt tabulky s nadpisy: Péče o ruce, Kadeřnictví dámské , Kadeřnictví pánske........) chtel bych tedy poradit, jak vytvorit strukturu tabulky (sql) pro takovyto cenik... tabulka ceniku (v html) je tvorena: nadpis tabulky: Kadeřnictví dámské popis sluzby: Mytí + reg. + foukaná cena sluzby: od 320,- . . . napadlo me vytvorit tabulku "cenik" kde buodu sloupce: id - nadpis_ceniku - sluzba - cena ovsem dostal jsem se do problemu, jak s tim sloupcem nadpis_ceniku, asi bude lepsi vytvorit novou tabulku, napriklad s nazvem nadpisy_ceniku a tam mit jednotlive nadpisy.. myslite ze to je nejlepsi reseni? nemame k dispozici kodera, a na tu administraci celkem spechame, tak jsem to dostal za ukol ja, ktery ma aspon trochu poneti co to je php a mysql, ovsem nejsem v tom vubec zabehly tak se obracim z dotazem k Vam. predem dekuji za odpoved |
||
| Akacko Profil |
#2 · Zasláno: 5. 6. 2009, 13:15:03 · Upravil/a: Akacko
tom5589
Podle toho co jsem pochopil by návrh mohl vypadat nějak takto:
Tady jsou ty tabulky v SQL: Create table oddeleni ( idOddeleni Int NOT NULL AUTO_INCREMENT, nazev Varchar(20) NOT NULL, Primary Key (idOddeleni)) ENGINE = MyISAM; Create table sluzby ( idSluzby Int NOT NULL AUTO_INCREMENT, nazev Varchar(50) NOT NULL, cena Int NOT NULL, idOddeleni Int NOT NULL, Primary Key (idSluzby,idOddeleni)) ENGINE = MyISAM; Alter table sluzby add Foreign Key (idOddeleni) references oddeleni (idOddeleni) on delete restrict on update restrict; |
||
| tom5589 Profil * |
#3 · Zasláno: 5. 6. 2009, 13:17:25
dekuji za navrh, pochopil jsi to dobre (doufam :))... ted to pujdu vyzkouset, snad se mi to povede nejak zprovoznit...
btw. muzu se zeptat jaky program na navrh databazi pouzivas? koukam ukazuje ti to i graficky nahled, coz je celkem prijemne... jak rikam, s DB nepracuji takze to neznam... diky moc, Tom |
||
| Akacko Profil |
#4 · Zasláno: 5. 6. 2009, 13:21:43
tom5589
Jedná se o Toad Data Modeler od firmy Quest Software (verze 2.25, kterou už na internetu těžko seženeš). Je to trial verze omezená na počet entit (tuším, že max. 25 tabulek). Existuje i verze 3, ale ta je omezena časově. Jinak je to skvělý program. Takový wysiwyg editor. Hodně urychluje práci a orientaci. Existuje i alternativa DBDesigner, ale ten mi pořád padal. |
||
|
Časová prodleva: 17 let
|
|||
0