Autor Zpráva
marvys
Profil *
Potřeboval bych poradit, jak nadefinovat běžící text (marquee), tak, abych ho pomocí něčeho přepsal a na všech zbylích stránkách se zobrazil nový bez toho, abych musel text přepisovat na každé stránce znovu. Stránky mám založeny na CSS, ale nevím, jak by toto pomocí CSS šlo nadefinovat.

Dík
swetko
Profil
iba pomocou css a html asi nijako

ale ked pouzivas marguee tak mozes spravit taku blbost ze ten text ulozis ako obrazok a ten budes linkovat
<marguee><img src="text_v_obrazku.jpg"></marguee>
ps: je to divocina ale fungovalo by to
Radek9
Profil
PHP include?
swetko
Profil
samozrejme include, ale jeho dotaz bol css, preto predpokladam ze nema moznost pracovat s php
marvys
Profil *
Jsem ve tvorbě webu zatím laik, tak mám PHP zatím jen jako vyšší ligu, ale dík.
marvys
Profil *
to swetko: Jen nenapadá tě něco, v čem jde tn text uložit jako "jpgů, popřípadě "gif"?
Lexter
Profil
marvys
Jakýkoli grafický editor, třeba malování. Ale asi bych ti měl doporučit, aby ses tyhle věci ani neučil. Mrkev je zlo :).

Vytvoř si dva soubory. Jeden 1.php, druhý 2.php Pak ještě jeden s názvem mrkev.php

Do souborů 1.php a 2.php vlož:
<?php include('mrkev.php); ?>


A do souboru mrkev.php dej:
<marguee>Jezdím si sem a tam...</marguee>


Asi doma nemáš server a asi nevíš jak ho dát do kupy, tak si zaregistruj třeba webzdarma nebo ic a nahraj všechny soubory vedle sebe.

Pak si zobraz 1.php a pak 2.php. Naučil ses include.

Věř nebo ne, tenhle jeden řádek ti ušetří tuny práce třeba při správě statických webů. Ale to je nejspíš taky vyšší dívčí. Držím palce.
marvys
Profil *
Už sem to s tím obrázkem zkoušel, ale opravdu to není ono... :)

Ćo se týče PHP, tak tam mám zkušenost jen s tím, že jsem pracně dal dokupy online objdenávku (funguje). Zkusím to s tím include a uvidíme. Jinak přístup na server mám, jelikož spravuju stránky www.antwo.cz

Dík

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: