Autor Zpráva
Laguna
Profil
Ahoj,
chci se zeptat jestli je možné a popřípadě jak docilit toho, aby po vypsání tabulky formuláře před odesláním, byl ještě přechod na další stránku pro kontrolu zadaných údajů a pak až potvrzení odeslání. !! Vše bez redakcí a databáze !!
Děkuji....
fajzen
Profil
Samozrejme to možné je, existuje niekoľko spôsobov. Najjednoduchší spôsob bude asi vypísať zadané údaje, a pod do spraviť formulár so skrytými inputmi (<input type="hidden">), ktoré by mali hodnotu zadaných údajov z predchádzajúceho formulára + jeden submit

Problémom tohto riešenia by mohlo byť, že hodnota v týchto inputoch sa dá zmeniť pomocou šikovne napísaného JavaScriptového kódu, takže užívateľ by teoreticky mohol do prvého formulára napísať nejaké dáta, ale konečnému PHP skriptu by mohol podvrhnúť úplne iné dáta (otázka však je, načo by to robil :) ). Ale ak by to predsa mal byť problém, riešením by mohlo byť uložiť zadané údaje namiesto do skrytých inputov dočasne do sessions
Laguna
Profil
Takhle nějak to mam udělané že mi přijde na mail:
1-otázka-odpoved
2- " "
3 " "
atd.
Nevim ale jak docílit toho aby nejdříve byl text zobrazen pro kontrolu na další stránce a potom až odeslán na mail.
Mam místo mailu zadat soubor nebo tak nějak??a pokud ano tak co místo metody post....

A ještě trošku k něčemu jinému, ale týká se to také konkrétně tohoto formuláře, tak to písnu také sem.
Do formuláře potřebuji umístit ještě možnost odeslání fotky(souboru)
vložim řádek s procházením v compu a tlačítkem.Výběr funguje a na mail přijde bohužel jen místo fotky název fotky a to je vše.Co se tam musí ještě přidat.Jde o formulář s odesíláním přez vzdálený server.
Jozin
Profil *
Ahoj,

k první otázce: Já bych se přikláněl také k tomu co již npsal fajzen. V tvé situaci by to bylo jeden soubor s formulářem a odeslání (před METHOD POST). Dejme tomu, že přes session, tudíž na stejné stránce by si tyto hodnoty předal do session proměnných a headerem přesměroval na druhou stránku, kde by byla kontrola a v případě souhlasu by se odkleplo souhlasím (odkaz nebo button/submit, podle toho jak by si to řešil) a až pak by tam byla tvoje funkce na odeslání e-mailu.

k druhé otázce: Záleží na tom jaký máš hosting, na freehostinzích si musíš napsat svůj script, někde ho mám uložený, kdybych to potřeboval. Na placených povětšinu funguje funkce copy(), která ti zajistí zkopírování požadovaného obrázku na server.

Snad sem ti nějak pomohl,
Jozin.
Laguna
Profil
Jozin
Jo myslim že pomohl.Alespon teda s tou druhou otázkou.
Hosting je placenej u český webhosting.
Takže pokud to pobírám dobře tak to znamená že tam musim dát (<input type="copy">) ??
Ta první otázka je pro mne docela dost, začínám....
Vždycky jsem míval jen právě u free, kde celkem nic neděláš a když tak se to vše udělá skoro samo.
Nebavilo mi to a chci si vyzkoušet něco skutečného.Takže tu budu asi často.
panther
Profil
Laguna
Takže pokud to pobírám dobře tak to znamená že tam musim dát (<input type="copy">) ??
Ne.

PHP funkce copy() nemá s HTML tagem input nic společného. Takový „type“ ani neexistuje

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: