Autor Zpráva
Alastor_Kopal
Profil
Flash, Java nebo něco jiného ? Čím mám mám udělat online hru podle těchto parametrů ?

-> Multipalyer hra
-> pohled 2D
-> zobrazit věci ležící na zemi
-> vidět ostatní hráče a nepřátele jak se pohybují
-> obchod (asi zapisování do databáze)
DJ Miky
Profil
Nejlíp tím, co umíš...

Jedna věc je v něčem udělat klienta a druhá v něčem udělat server.
petr 6
Profil
A jakou hru si predstavujes? Strilecku, strategii, RPG, zavodni/sportovni...
Predpokladam, ze cilem hry nebude samotny pohyb hracu, ale neco vic...
Alastor_Kopal
Profil
Nevim jak moc hrajete online hry ale takové RPG něco jako www.temnota.cz
Falcon
Profil
php ;)
Alastor_Kopal
Profil
no jo ale já nechci temnotu - temnotu jsem uvedl jako styl hry

chci plynulé pohybování příšerek i spéoluhráčů
Alastor_Kopal
Profil
Doporučovali mi FLASH ale asi tam nepůjde zobrazit pohyb ostatních hráčů ! Tak se mám učit JAVU ? poraďte mi prosím
tiso
Profil
Alastor_Kopal - tu je každá rada drahá. Naprogramovať hru nie je jednoduchá vec. Treba mať oveľa viac skúseností so samotným programovacím jazykom ako aj všeobecne teóriou programovania a návrhom architektúry.
pEeLL
Profil
Alastor_Kopal
klient posle x-krat za vterinu na server data o zmene pozice hrace a vezme si ze serveru data o pozicich ostatnich hracu.
plynulost bude zalezet jen na tom kolikrat za vterinu obnovis data.

jako klient muzes mit napr Flash/flex nebo JS(Ajax)+html ...
jako server libovolny serverovy jazyk - php, java, python ...

takze delat muzes vtom vcem umis.

alespon takhle to vidim ja
Alastor_Kopal
Profil
Takže flash by toto zvládl ?
Falcon
Profil
Alastor_Kopal
myslím že áno..pozície by sa napr. ukladali do databázy a momocou enterFrame by si ich načítal :)
pEeLL
Profil
Alastor_Kopal
vzhledem ktomu ze jsem ve flashi hral s kamaradem auticka (na dvou pocitacich samozrejme) tak ho pro tohle jde urcite pouzit.

osobne by me spis zajimalo kolik lidi utahne server. kdyz si vezmu ze kazdy klient by 20/s obnovoval informace. to by znamenalo pri ukladani do db min. 20dotazu/s a pri 1000 lidech nevim nevim.
pokud nekdo ma zkusenosti napiste
Alastor_Kopal
Profil
a nemůže se to ukládat jinam než do databáze ?
pEeLL
Profil
Alastor_Kopal
Ikdybys to drzel v pameti tak mi prijde ze pocet dotazu by pri vic lidech byl dost vysoky. ale treba je to jeste vporadku - nechci hadat.
treba se tu ukaze nekdo kdo ma s necim takovymto vic zkusenosti.
Alastor_Kopal
Profil
Takže co myslíte že by bylo nejhezčí a zároveň nejnenáročné

Flash/flex nebo JS(Ajax)+html nebo JAVA
joe
Profil
Já bych to asi dělal v javě, ale určitě to půjde i ve flashi. S javou nemusíš používat databázi, tam si to budeš řešit v kódu. Možná, že to jde u flashe taky nějak, ale nevím o tom.
Například pokud někdo znáte 3bithra.cz, tak to také bylo ve flashi a hrálo to tam vždycky poměrně dost lidí.. a byl vidět pohyb uživatelů, tak nevím jak to bylo řešené.
Ale myslím si, že víc podkladů pro to, jak to udělat, najdeš pro javu.
fuckin
Profil *
Zamysli se kamo. Toto ty nikdy neudelas takze zbytecne neztracej cas nad takovou blbosti. Samozrejme o financich ani nemluve.
tiso
Profil
fuckin - aj tebe tečie mlieko po brade, takže nechápem túto tvoju reakciu...
joe
Profil
Tak u flashe to je pomocí RTMP. Možná, že dneska už existují nějaké další technologie...
fuckin
Profil *
mrkni na adobe air ... Popr je hodne js frameworku ktere by ti hodne pomohly.
David Kolibáč
Profil *
fuckin
Adobe AIR není technologie, je to jen SW integrující Flash/Flex.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: