Autor Zpráva
Annonym
Profil *
Ahoj jedna se mi o toto menu:
html:


<ul class="menu uroven1"> 
<li class="polozka1"> 
<a href="">Textil</a> 
<ul class="menu uroven2"> 
<li class="polozka2"><a href="">oděvy</a></li> 
<li class="polozka2"><a href="">pletené</a></li> 
<li class="polozka2"><a href="">tkané</a></li> 
</ul> 
</li> 
<li class="polozka1"> 
<a href="">Elektronika</a> 
<ul class="menu uroven2"> 
<li class="polozka2"><a href="">hi-fi</a></li> 
<li class="polozka2"><a href="">bílá technika</a></li> 
<li class="polozka2"><a href="">počítače</a></li> 
</ul> 
</li> 
<li class="polozka1"> 
<a href="">Sport</a> 
<ul class="menu uroven2"> 
<li class="polozka2"><a href="">batohy</a></li> 
<li class="polozka2"><a href="">boty</a></li> 
<li class="polozka2"><a href="">zimní výbava</a></li> 
</ul> 
</li> 
<li class="cl"></li> 
</ul>





A tento stylopis:
.menu 
{ 
padding: 0; 
margin: 0; 
} 

.menu a
{ 
text-decoration: none; 
color: black; 
display: block; 
width: 100%; 
text-align: center; 
} 


.menu ul, .menu li 
{ 
list-style-type: none; 
margin: 0; 
padding: 0px;
} 

ul.uroven1 
{ 
width: 160px;

} 

ul.uroven1 li.polozka1 
{ 
position: relative; 
font-weight: bold; 
Height:30px;
line-height: 30px; 
background: url('tlacitko.bmp') 0 0 repeat-y; 
padding: 0; 
margin-top:5px;
border-bottom: none; 


} 

ul.uroven2 
{ 
position: absolute; 

left: 160px; 
top: 0; 
width: 160px; 
background: url('pododkaz000.bmp') repeat-y; 
visibility: hidden; 
margin-top: -5px;
border: solid white 5px

} 

ul.uroven2 img 
{ 

} 






.menu a:hover 
{ 

text-decoration: underline; 
color:white;
} 



ul.uroven2 li.polozka2 a:hover

{
color:black;
background: url('tlacitko.bmp') 0 0 repeat-y;
} 

ul.uroven1 li.polozka1 
{ 
behavior: url(hovermenu.htc); 
} 

ul.uroven1 li.polozka1:hover, 
ul.uroven1 li.polozka1Hover 
{ 
background: #fff url('tlacitkohoover.bmp') 0 0 repeat-y; 
} 

ul.uroven1 li.polozka1Hover ul.uroven2, 
ul.uroven1 li.polozka1:hover ul.uroven2
{ 
visibility: visible; 
color:white;
}




		
ul.uroven2 li.polozka2:hover ul.uroven1 li.polozka1 a
{
color:blue;
} 
		
ul.uroven1 li.polozka1:hover menu a, ul.uroven1 li.uroven1.hover ul a
{
color:white;
}
		




Je zde mala esteticka chyba a to ta ze pokud najedu na hlavni odkaz otevre se mi podnabidka zatim vse OK ale jak jste si vsimli po najeti na prvni odkaz se zmeni pozadi (y bileho na cerne) a tim padem sem upravil v tectu a:hover na to abz bzlo pismo bile. No jo, ale pote co najedu na podnabidku se mi to bile pismo zase prepise na cerne a nevidim tam ten nadpis Textil, nebo elektronika nebo sport ale vidim tam pouze cerne ppozadi. Vedel by nekdo jak udelat to ze kdys najedu na polozku2 aby mi zustal text v polozce jedna bilej? Diky moc za vase rady
Annonym
Profil *
Vlasne bych tam potreboval pridat radek: Kdys najedu na polozku2 tak se mi zmeni pismo v polozce1 na bile tim bych to fixnul. Nevite nekdo jak na tento radek?
Miloš
Profil
Pokud je mi známo, CSS nemá prostředky na to, aby :hover vnořené položky ovlivňoval chování rodičovského prvku. Tady asi leda javascript.
A mimochodem – není to hoover (vysavač), nýbrž hover (vznášet se – protože se myš nad daným prvkem vznáší).
Annonym
Profil *
A jak jinka tedz udelat aby mi zutala polozka1 po najeti mysi na polozku2 s bilim textem?
Annonym
Profil *
To mi tu fakt nikdo neumi poradit? Nerikejte ze tu neni nikdo kdo by neumel ty 3 radkz v JS....
petr 6
Profil
<div class="class1" onmouseover="this.className='class2'" onmouseout="this.className='class1'"></div>
Annonym
Profil *
A to dat kam?
Annonym
Profil *
A co ma ve stilopisu trida class1 prosim?
petr 6
Profil
A to dat kam?
Nejlepe do sve hlavy. Je mi lito, ale stribrne podnosy mi dosly, takze ti to asi primo pod nos nenaserviruju...
Annonym
Profil *
Myslel jsem si ze si tendle typ blbecka :) Jo si fakt borec umis to super.
Ani nevi jesli to funguje

Mohl by byt nekdo jiny laskav?
petr 6
Profil
Jo si fakt borec umis to super
A jsem hrdy na to, ze jsem se svuj um naucil bez zbytecneho otravovani a anonymniho urazeni lidi.
Annonym
Profil *
To byla ironie, kdybys byl borec nechoval by ses jako idiot
Chamurappi
Profil
Reaguji na Annonyma:
kdybys byl borec nechoval by ses jako idiot
Jsi nevděčný a urážením porušuješ pravidla.
S takovým přístupem ti nikdo neporadí, takže můžu rovnou zamknout, hm?
Annonym
Profil *
Vlasne tvuj um je trosku neumem kdys mi pises takove blbosti :) Koukal jsem na JS udalosti a je to uplna blbost co mi tu pises
Annonym
Profil *
Jak nevdecky? On je namyslenej frajirek a za co bych mel bejt vdeccnej kdys mi neporadil?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Annonyma:
kdys mi neporadil?
On ti poradil a dobře.

jak jste si vsimli po najeti na prvni odkaz se zmeni pozadi (y bileho na cerne)
Nemáme ty tvé BMP obrázky, nemůžeme si toho všimnout.
Nedodal jsi odkaz na živou ukázku, nikdo se nebude párat s tím, aby si dělal vlastní ukázku z tvých útržků kódu (kdo ví, co dalšího ještě chybí). Dostal jsi tu nejlepší možnou obecnou radu a odměnil jsi ji tak, že už žádnou další nedostaneš.
Annonym
Profil *
„A to dat kam?“
Nejlepe do sve hlavy. Je mi lito, ale stribrne podnosy mi dosly, takze ti to asi primo pod nos nenaserviruju...

No nevim podle tohoto to vypada ze kod chape moc dobre ....
Bubák
Profil
Chamurappi
Nemáme ty tvé BMP obrázky, nemůžeme si toho všimnout.
Možná by stačilo, kdyby Annonym krom obrázků použil i barvu.

Annonym
Mám neblahé tušení, že ti nikdo víc neporadí. Naneštěstí jsi radu dostal, že nevíš, co s tím je tvůj problém, měs ses už na začátku slušně zeptat, co s kódem, kterému ani za mák nerozumíš.
Annonym
Profil *
A to dat kam?
A co ma ve stilopisu trida class1 prosim?
Nezda se ti to slusne? Mam tam rika O velecteny sultane nebo co bys jeste chtel?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Annonyma:
Tvých posledních pět příspěvků se už vůbec nevěnuje tématu, v ničem jsme se neposunuli, živou ukázku problému stále nemáme, nějaký druh omluvy také ne, takže nemá smysl pokračovat.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.