Autor Zpráva
tony2
Profil
Jak udělat aby byla v menu ta stranka co je aktivní napsána tučně?Mám externí menu takže u každé stránky to psat nebudu jinak.Neexistuje a:(nějaka pseudotřída?) jsem hledal ale žádnou sem nenašel
Falcon
Profil
a:active?
panther
Profil
Falcon
a:active?
Ne.

tony2
Jak udělat aby byla v menu ta stranka co je aktivní napsána tučně?
řeešilo se to tu několikrát, stačí pohledat na diskusi (hint: přiřazení třídy položce, která je aktivní).
Bubák
Profil
hint: přiřazení třídy položce, která je aktivní
Protože je aktivní vždy jen jedna položka, můžeš použít místo třídy identifokátor (id), záleží na tom, co preferuješ.
tony2
Profil
aha a jak mam zjistit která položka je aktivní?Prostě v CSS napíšu #otevrena {tady jak to ma vypadat} ale jak nastavím aby se to aplikovalo na tu otevrenou polozku v menu
panther
Profil
tony2
aha a jak mam zjistit která položka je aktivní?
kdybys četl pořádně, tak [#3]:
řešilo se to tu několikrát, stačí pohledat na diskusi
tony2
Profil
jo a co mám zadat zadávám všelijaký věci a nic to nenajde
RockFire
Profil
OMG. Co napsat, jestli máš statický nebo dynamický web, co ukázat script include, pokud máš dynamický?
tony2
Profil
proč nervíš?Co je to dynamický a statický?a <? include "menu.php"; ?>
tony2
Profil
našel jsem ale moc nechapu
tony2
Profil
Toto čtu ted ale moc nechápu jak to tak mám napsat byla by tu dobrá duše co by mi to vysvětlila?
Chamurappi
Profil
Reaguji na tonyho2:
Toto čtu ted
Těsně vedle.

Jinak viz třeba:
menu s aktivní položkou v php
include a aktivní položka v menu
a:active ?
tony2
Profil
jo to sem taky četl sem se o stranku překlepl
tony2
Profil
no prostě jak to mám vše nastavit aby to fungovalo
fuckin
Profil
myslis si ze kazdy vi jak vypada tvuj zdrojak?!

A to je takovy problem napsat to do jednoho misto trech prispevku o par slovech?
tony2
Profil
ok tak to klidně ja že to ničemu nepomuže
index.php
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cs">          
  <head> 
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">              
    <title>
    </title>                  
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"/>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="./css/design.css"/>                
  </head>          
  <body>                  
    <div id="logo">                          
      <object type="application/x-shockwave-flash" style="width:889px; height:199px" data="img/logo.swf">                                  
        <param name="movie" value="img/logo.swf"/>                          
      </object>               
    </div>                  
    <div id="obsah">                      
      <div id=menu>                          
        <?
         include "menu.php";
        ?>         
      </div>                      
      <div id="text">          
      text stránky                               
      </div>         
      <hr id="cleaner">                
    </div>          
  </body>
</html>


menu.php
<p><a href="index.php">Úvod</a></p>
<p><a href="kontakt.php">Kontakt</a></p>
<p><a href="mapa.php">Kde nás najdete</a></p>


design.css
body {
    background-color:lightgrey;
    width:889px;
    margin:auto;
    font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
}

#logo {
    margin-top:30px;
    height:199px;
    width:889px;
}

#obsah {
    background-image:url('../img/bg.jpg');
    background-position: -5px 0px;
    width:889px;
    min-height:400px;
}
#menu {
    text-align:center;
    width: 200px;
    float:left;
}

#text {
    width : 639px;
    float:left;
    margin-left:  50px;
    color:black;
}
#cleaner {
    clear:both;
    visibility:hidden;
}

#menu a {
    text-decoration:none;
    color:white;
}
#menu a:active {
    text-decoration:underline;
    font-weight: bold;  
    color:white;
}
tony2
Profil
Prosímváš převysvětlili by jste mi to co je na te lopatě?Nebo mi dali svoje ICQ a vysvětlili to?
tony2
Profil
OK takže asi se nedočkám...jak se to zamyká?
Bubák
Profil
tony2
Proč jsi tak netrpělivý? Třebas ti to někdo vysvětlí později.
K zamčení nevidím důvod, "kdysi" se tu zamykání doporučovalo jako obrana proti robotickému spamu, ale tomu nyní brání antispamová ochrana.
Zamknout téma snad jsem to napsal dobře, a pokud ne, ta na stránce najdeš ještě jeden takový odkaz, a ten bude určitě správně.
tony2
Profil
no protože za chvilku budu mít zaplacený server a chcu to tam hodit

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: