Autor Zpráva
denCo
Profil
mam napisany kod v subore admin.php, v ktorom je formular ktory mi odosle 4 veci do databazy... a vypise mi ich v index.php... a ja by som potreboval ten kod prerobit tak, ze v index.php by ukazalo len prvych 100 pismen, a bol by tam odkaz, kde po kliknuty by sa zobrazil cela novinka v inom subore ako je index.php... a poprosil by som aj komentar aby som to lepsie pochopil
tu je kod na ulozenie v databaze:
<?php
###MYSQL HOST NAME 
$myhostName="localhost"; 

###MYSQL DATABASE 
$mydbName="havlik_admin"; 

###MYSQL USER NAME 
$myuserName="havlik_admin"; 

###MYSQL PASSWORD 
$myPW="...."; 

$db=mysql_connect($myhostName,$myuserName,$myPW) or die("Bohužel se nepodařílo připojit k MYSQL databázi... zkuste to prosím později."); 
if (!mysql_select_db($mydbName,$db)) { 
echo "Chyba při připojení k databázi."; 
exit(); 
}
?>
<?php 
if ($_POST['odoslal'] == 1) {
if (empty($_POST['predmet']) || empty ($_POST['telo'])) { $chyba = "Zadajte predmet aj text novinky!"; }
if (empty($chyba)) { 
$var1 = htmlspecialchars($_POST['predmet']); 
$var2 = htmlspecialchars($_POST['telo']); 
$var3 = date("j. F. Y "); //j=deň, F=mesiac, Y=rok
$var4 = date("G:i"); //G=minúta, i=hodina
mysql_query("INSERT INTO komentar (predmet,telo,datum, cas) VALUES ('$var1','$var2','$var3','$var4')", $db ) or Die("Nastala chyba: ".MySQL_Error()); 
} 
}
?>
..................................
          <strong><font color="#784b20"> <?php echo $chyba; ?> </font></strong>
          <form action="admin.php" method="post"> <font color="#784b20"> Predmet novinky: </font> <br>
          <input type="text" name="predmet" maxlength="50" value="" class="cmt"> <br> <font color="#784b20"> Text novinky: </font> <br>
          <textarea name="telo" class="cmttext"></textarea> <br>
          <input type="hidden" name="odoslal" value="1"> 
          
          <input type="submit" value="Přidat"> 
          </form> 
Bubák
Profil
v index.php by ukazalo len prvych 100 pismen
Nedoporučuji trhat slova, zejména u entit to vypadá divně, třebas:
slovo&nbs
slovo&bdq
slovo&ldq
denCo
Profil
tak alebo aby mi to ukazalo iba cast z toho celeho clanku...
Akacko
Profil
denCo
jsem objevil nějakou f-ci, třeba poslouží:
function cutString($text, $end, $limit = 300)
{
	if (strlen($text) <= $limit) {
	   echo $text;
	} else {
	   $text = substr($text, 0, $limit+1);
	   $pos = strrpos($text, " "); 
	   echo substr($text, 0, ($pos ? $pos : -1)) . $end;
	}
}
denCo
Profil
ok dikes, idem to skusit
denCo
Profil
pekna funkcia, neoreze slovo, presne vzdy az na konci slova, funguje, vdava velmi pekne
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.