Autor Zpráva
Pinqui
Profil
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli a jak udělat při uploadu obrázku šikmý textový vodoznak např: www.vodozank.test děkuji.
Bubák
Profil
Dá se to. Chceš to dělat u sebe doma do každého obrázku zvlášť, nebo pro všechny vybrané obrázky najednou, dávkově? Anebo v PHP na serveru?

Jako příklad používej adresu www.example.com, je k tomu určená. Nebo ji udělej třebas tučně, www.example.com, případně ji dej do uvozovek, "www.example.com".
Pinqui
Profil
Bubák
Mám na serveru jednoduchý script k uploadu obrázků ve formátu jpg, a při každém uploadu potřebuji, aby se ten text vložil už nevratně do obrázku. šikmo, protože kdybych ho dal do rohu tak to co potřebuji chránit proti kopírování by to nezasáhlo jak potřebuji. Díky moc
radas
Profil *
no dobré řešení a inspiraci jsem našel zde http://php.vrana.cz/vodotisk.php aj reakce jsou zajimavé, takže trochu fantazie a myslim že je to co hledaš
Pinqui
Profil
Aha a když to budu chtít jak jsem psal šikmě, tučný s nějakou průhledností??
Pinqui
Profil
Nevíte někdo? tady na tom php.vrana toho moc nevyčtu k nastavení toho jak to bude vypadat :-(
radas
Profil *
no řešení by mohlo byt takto jak to popisuje na diskuzi na php.vrana.cz člověk jménem pa3k ten to řeší dvěma obrazky - jednim png a jpg myslim že by to mohlo pomoct...
Pinqui
Profil
A nevíš, když nahrávám obrázek takto, jak udělám, aby se do miniatury i do toho velkého dal ten obrázek? mě to nejde :-(:

formulář:
<form method="post" enctype="multipart/form-data" action="./administrace/upload.php">
<fieldset><legend>Vložit fotku</legend>
<label id="ide">Identifikační číslo</label><input type="text" name="ide" id="ide" />
<label id="fil">Cesta k fotce</label><input type="file" name="fil" id="fil" />
<input type="submit" name="add_photo" value = "Nahrát" />
</fieldset>
</form>


php kód:

<?php
require_once "../config.php";
if(is_uploaded_file($_FILES['fil']['tmp_name']))
{
$pathinfo = pathinfo($_FILES['fil']['name']);
$permited_file_types = array('jpg','JPG','JPEG','jpeg');
if(in_array($pathinfo['extension'],$permited_file_types)){
$data  = $join_db->query("select id
                             from pictures
                             ORDER BY id DESC limit 1"); 
$data_p = $data->fetch_assoc();  
if($data_p['id'] < 1){$dd = "1";}else{ $dd = $data_p['id']+1; } 
$name = $dd.".".$pathinfo['extension'];
$name = str_replace(' ','_',$name);
if(move_uploaded_file($_FILES['fil']['tmp_name'],$_FILES['fil']['name']))
{
if($obr = $_FILES['fil']['name'])
{
$im = imagecreatefromjpeg($obr);
$vyska = imagesx($im);
$sirka = imagesy($im);
$pomer = imagesx($im)/imagesy($im);
if($pomer >= 1){$sort = '0';}else{$sort = '1';}
if($pomer >= 1){list($t_width, $t_height) = resizeToWidth(150,$vyska,$sirka);}else{list($t_width, $t_height) = resizeToHeight(150,$vyska,$sirka);}
$n_width = "700";
$vyska_2 = $n_width/$pomer;
//Thumbnail
$s_obrazek = imagecreatetruecolor($t_width,$t_height) or die("Nemohou se načíst nové GD předvolby <br />");
imagecopyresampled($s_obrazek,$im,0,0,0,0,$t_width,$t_height,imagesx($im),imagesy($im)); // zmensime obrazek
if(imagejpeg($s_obrazek,"./thumbnails/$name")){
//Obraz
$obrazek = imagecreatetruecolor($n_width,$vyska_2) or die("Nemohou se načíst nové GD předvolby <br />");
imagecopyresampled($obrazek,$im,0,0,0,0,$n_width,$vyska_2,imagesx($im),imagesy($im));
if(imagejpeg($obrazek,"./photos/$name")){
imagedestroy ($im);
$first_name = diakritika($data['ide']);

$join_db->query("INSERT INTO pictures 
				(`id`,`name`)
					VALUES 
				('{$dd}','{$_POST['ide']}')");
}
}
unlink("$obr");
}
}else print "Soubor se bohužel nenahrál. Zkontrolujte, zda vyhovuje všem podmínkám.<br />";
}else print "Jsou povoleny pouze soubory jpg<br />";
}
header('location: ' . $_SERVER[HTTP_REFERER]); exit;
?>

Pinqui
Profil
Prosím help :-(

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: