Autor Zpráva
Kwoky
Profil *
Dobrý den,

rád bych si napsal malý skriptík, který bude rotovat bannery na webu tak, aby se při každém načtení zobrazil následující (v nenáhodném pořadí). A jde mi o tohle. Budu mít adresář "bannery", ve kterém budou soubory obrázků 1.jpg, 2.jpg a tak dále. Je nějaká možnost, jak za pomoci PHP "vydolovat" název souboru s největším číslem do proměnné X? Nebo se to dá vyřešit nějak jinak? Nechce se mi při každém přidání banneru měnit ve zdrojáku ručně zadanou hodnotu X.
Děkuji za jakékoliv rady.
Nox
Profil
Kwoky
a co si dát počítadlo $i=1;
if( file_exists('bannery/$i.jpg') )
  zobraz /bannery/$i.jpg;
else
  $i=1;

$i++;
Jediný zádrhel by byl, kdyby byla uprostřed řady díra (1 2 5 6 7...), ale to nezmiňuješ...
Další možnost je scandir a třeba foreach
keeehi
Profil
Měl jsi štěstí, měl jsem zrovna dobrou náladu, tak jsem ti to celé napsal. Jindy bych to asi neudělal.
Zobrazí to postupně všechny soubory s příponou jpg ve složce. musíš k tomu akorát vytvořit soubor cis.txt a do něho napsat 0.
<?php
$dir = ".";
$scisla = "cis.txt";

$files = scandir($dir);

foreach($files as $file){
  if(substr($file,-3)=="jpg")
    $jpg[]=$file;
}

$fp = fopen($scisla, "r");
$cont = fread($fp, filesize($scisla));
fclose($fp);

if(count($jpg)>$cont)
{
  echo "<img src=\"".$jpg[$cont]."\">";
  $cont++;
}
else
{
  echo "<img src=\"".$jpg[0]."\">";
  $cont=1;
}

$fp = fopen($scisla, "w");
fwrite($fp,$cont);
fclose($fp);
?>

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: