Autor Zpráva
iru
Profil
Ahoj, všechny zdravím. Stojím před problémem, kdy bych si chtěla vytvořit malou webovou aplikaci pro návrh vzorků. Představa je taková, že budu mít sadu obrázků se symboly, ze kterých budu vzory skládat. Výsledek se uloží do databáze. Zatím jsem nic podobného nenašla, tak prosím aspon o tip, jakým způsobem by se to dalo udělat, nebo nějaký nápad na řešení...
Mesiah
Profil
moc nechapu zadani...
vzory, jako naklikas a to pak na sebe nejak vrstvis, presouvas a tak?
nebo jaky vzory?
iru
Profil
myslím to tak, že budu mít plochu např. 20x20 čtverečků, jedná se o vzory na pletení...

jeden typ vzorů: čtverečky postupně obarvovat až vznikne nějaká mozaika

druhý typ vzorů: vzor se bude skládat ze čtverečků na kterých budou znaky, bud je do plochy naklikat, nebo přetahovat
petr 6
Profil
a co s tim pak? ulozit?
iru
Profil
ano pak to uložit do databáze...
iru
Profil
Nikdo fakt neví, jak by se to dalo řešit?
grimword
Profil
šachovnice a ty budeš označovat pole barvou nebo předem definovaným znakem a posléze ukládat?

hotovou aplikaci asi nenajdeš, ale je to možné za pomoci javascriptu, php, mysql

popřípadě flash (nedoporučuji)
iru
Profil
pro mě bude asi nejhorší ta javascriptová část, s php a mysql si poradím...
dejme tomu, že budu mít texarea, co bude představovat tu plochu (šachovnici), jenže tu plochu musím rozdělit na čtverečky, dám tam tabulku? A tady již nastává pro mě první problém, jak do texarea vložit tabulku, aby se zobrazila vizuálně... Vím, že se to pomocí javascriptu dělá, ale nevím jak. A pak následuje vyplnění čtverečků tabulky definovaným znakem, nebo barvou. Myslela jsem si, že budu mít nad texarea malinké obrázky s těmi symboly a barvami, které se po kliknutí vloží do čtverečku, kde je v tabulce kurzor, což je znova přenesení kousku kodu do texarea, který se má vizuálně zobrazit.

1) nejsem si jistá, zda tento postup je pro tento můj záměr vhodný, zda někdo neví o lepším, nebo elegantnějším řešením

2) javascript je moje slabší stránka a nevím, jak udělat část, kdy se do textového pole vloží část kodu a ta se zobrazí vizuálně (moje vysvětlení je asi příšerné:-)) Byla bych vděčná za nějaký tip na podobné řešení, nebo něco, kde je tato problematika vysvětlená, abych to už konečně pochopila:-)

3) uložení a načítání dat z databáze, to už není problém, to zvládnu
grimword
Profil
normalne si udelas mrizku treba pomoci DIVu ktere budou mit nastavenou width, height, border a white background

a das jim onclick="zmen svoje pozadi na obrazek.png"
iru
Profil
normalne si udelas mrizku treba pomoci DIVu ktere budou mit nastavenou width, height, border a white background
a das jim onclick="zmen svoje pozadi na obrazek.png"


... a pak si výsledek poslat jako skryté pole formuláře k uložení?

jen jak to řešit, když těch možností pro každý čtvereček tam budu mít například 15, ty symboly se budou na té ploše moct kombinovat...
petr 6
Profil
Nikdo fakt neví, jak by se to dalo řešit?
Neco takoveho jsem mel nekde udelane, ale bez ukladani (resp. ukladani do session, jestli si dobre pamatuju). Muzu se po tom podivat.
iru
Profil
To by bylo super, byla bych moc ráda:-)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: