Autor Zpráva
BLASTER22
Profil
pls potreboval bych poradit, jak udelam layout stranek pres DIV...myslím jen CSS definici...diky
peta
Profil *
BLASTER22 layout kterych stranek? A co myslis slovem layout? (nekteri tim mysli jen, aby se jim pod menu zobrazovala jina barvicky pri prejeti mysi :) ) Si nastuduj CSS na www.jakpsatweb.cz nejlepe z prikladu.

A propo, zalozeny vzhled na jenom divu, to se pripravujes o html prvky jako hr, p, li, ...a bez CSS hruza. Muze to byt ale zajimavy, vsude jen div
BLASTER22
Profil
samozrejme to bez CSS nejde ;)
krteczek
Profil
zde uvádím mnou používaný sled divů, přičemž v konečném vzhledu bude jedno kde budete chtít uzký a kde široký (co do leva a co do prava)

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN">
<html >
<head>
<title>
dvousloupcový layout podle krteczka
</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="styl.css" />
</head>
<body>
<div id="vsechno">
<div id="hlavicka">
<h1>dvousloupcový layout podle krteczka</h1>
</div>
<div id="siroky">
<p>tohle je široký div</p>
</div>
<!-- konec siroky -->
<div id="uzky">
<!-- úzký sloupek s menu -->
<p>tady je menu v úzkém sloupci</p>
<!--konec menu -->
</div>
<!-- konec úzkého sloupce s menu -->
<div id="paticka">
<p>tady je patička</p>
</div>
</div>
<!-- ukončení všechno-->
</body>
</html>

a ted trošku css aby se to dalo pěkně zobrazit:-)


body
{
text-align:center;/* centrovani stranky v ie */
}
#vsechno
{
margin:0 auto;/* centrovani v ostatnich prohlizecch */
border:1px solid black;/* vykresleni divu*/
width:770px;/* sirka */
}
#hlavicka
{
height:100px;
width:770px;
border-bottom:1px solid black;
}
#siroky
{
width:550px ;
border:1px solid black;
float:right;
}
#uzky
{
width:210px ;
border:1px solid black;
float:left;
}
#paticka
{
clear:both;/* tohle donuti dalsi prvky zacit az pod floatnutymi */
border:1px solid black;
width:770px;
}


další záleží na tvém umu:-)
krteczek
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.