Autor Zpráva
denCo
Profil
mam script co mi z databazy vytiahne komentar
 
<?php
$result = mysql_query($q="SELECT ID,predmet,telo,datum,cas FROM komentar ORDER BY id DESC", $db ) or print("Došlo k chybě v dotazu: ".$q."<br>".mysql_error());
          while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($result)): 
          $id = $zaznam['ID'];
          ?> 
          <table class="coment" style="position: relative; top: -3px">
            <tr>
              <td>
                <img src="./images/news.bmp" alt="Novinky">
              </td>
            </tr>
            <tr>
              <td class="bunkacmt">
                <div class="datum">
                  <?php echo $zaznam['cas'];?> <?php echo $zaznam['datum'];?> 
                </div>
                <div class="predmet">
                  <?php echo $zaznam['predmet'];?>
                </div>
                <div class="titul">
                  <?php cutString($zaznam['telo']);?>
                </div>
                <div class="link">
                  <a href="./index.php?novinka=<?php echo $id; ?>">Celý článok tu</a>
                </div>
              </td>
            </tr>
          </table>
          <?php 
          endwhile; 
?>


a chcem k tomu spravit to, ze sa zobrazi najnovsich 10 a ostatne si mozem pozriet, ked kliknem na dalsie, cim sa zobrazi dalsich desat... myslim, ze niekde sa to uz preberalo ale ani za svet som to nenasiel... dikes za rady
iru
Profil
$q="SELECT ID,predmet,telo,datum,cas FROM komentar ORDER BY id DESC LIMIT 0,10"
denCo
Profil
to nacita poslednyh desat?
iru
Profil
to načítá záznamy 0 až 10, ale protože tam máš třídění DESC (od konce), tak to bude načítat posledních 10...
denCo
Profil
ok ide mi to... a ako psravim ze ked kliknu na dalsie, ukaze im dalsich 10, a ked daju spat, tak sa znova ukaze prvych 10??? ide mi o to aby si to mohli takto prezerat
iru
Profil
vyhledej si stránkování, třeba něco z tohoto: http://www.google.cz/search?hl=cs&q=php+str%C3%A1nkov%C3%A1n%C3%AD&lr=&aq=f&oq=
denCo
Profil
ok jeden som si nasiel, vyhovje mi dobre, lenze mi hlasi chybu
 <?php
       $Page = 1;            // aktualni stranka
    $Art = 5;            // pocet clanku na stranku
    
    //pokud byla jina strana nez jedna, zadej
    if(isset($_GET['page'])) $Page = $_GET['page'];
    $Radku = 1;            // celkovy pocet radku v tabulce
    $Radku = mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM komentar"), 0);
    if($Radku <= $Art) $Stranek = 1;
    else
    {
        $a = $Radku/$Art;
        $a = (int)$a;
        $Stranek = $a +1;
    }

    if($Page>=$Stranek)$Page = $Stranek;
    elseif($Page<1) $Page=1;
    
    $AktZaznam = 1;
    $result = mysql_query("SELECT * FROM komentar ORDER BY Time Desc LIMIT ".$Page*$Art);
    while ($tmp=MySQL_Fetch_Array($result))
    {
        if($AktZaznam>($Page*$Art-$Art))
        { 
        $id = $tmp['ID'];?>
            <table class="coment" style="position: relative; top: -3px">
            <tr>
              <td>
                <img src="./images/news.bmp" alt="Novinky">
              </td>
            </tr>
            <tr>
              <td class="bunkacmt">
                <div class="datum">
                  <?php echo $tmp['cas'];?> <?php echo $tmp['datum'];?> 
                </div>
                <div class="predmet">
                  <?php echo $tmp['predmet'];?>
                </div>
                <div class="titul">
                  <?php echo $tmp['telo'];?>
                </div>
                <div class="link">
                  <a href="./index.php?novinka=<?php echo $id; ?>">Celý článok tu</a>
                </div>
              </td>
            </tr>
          </table>
            <?php
        }
        $AktZaznam++;
    }
    
    echo("<br><p>");
    if($Page>1)
    echo("<a href=test.php?page=".($Page-1)."> Novější </a>&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp");
    
    
    if($Page<$Stranek) echo("<a href=test.php?page=".($Page+1))."> Starší </a>";
    echo("</p>"); 
    ?>


chybu hlasi na tomto riadku
 
<?php
while ($tmp=MySQL_Fetch_Array($result))
?>

a chyba je takato
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in ...
denCo
Profil
a uz som nasiel chybu, chybal mi stlpcek Time, opravil som si to, uz mi to ide...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.