Autor Zpráva
Schmutzka
Profil
Jak vertikálně a horizontálně vycentrovat iframe? Pokud možno co nejjednodušeji a aby to bylo stabilní při změně velikosti okna.
Anonymní
Profil *
tabulkou. nebo pomoci css
krteczek
Profil
tohle je vycentrování vodorovné:
css pro ie: nadřazený element (div) iframu: {text-align:center}
css ostatní prohlížeče iframe{margin:0 auto;}
svislé centrování nemá podle mne moc význam, já ho nikde nepoužívám, takže ani neumím...
a snažím se vyhnout ( zatím úspěšně ) position: absolute/relative/.... ;-)
krteczek
Schmutzka
Profil
tak jinac. jak mam dat iframe na stranku tak aby po zmene velikost prohlizece byl stale uprostred?
mila
Profil
Fungovalo by asi toto:
style = "
position:absolute;
top:50%;
left:50%;
margin: -100px, -200px, 0, 0"
Místo stovky napiš polovinu šířky toho iframe, místo 200 polovinu výšky.

Ale netuším, k čemu ti to je.
Yuhů
Profil
já doporučuju tabulku

<table width="100%" height="100%">
<tr>
<td align="center" valign="middle">

sem to dej

</td>
</tr>
</table>
Georgík
Profil
Dobrý den.

Myslím, že všestranné řešení vertikálního centrování je proveditelné pouze JavaScriptem.

Nebo nastavit doctype na HTML 4.0 (ne 4.01) a udělat to jako na webu na ší přední houslistky, podobně, jak píše Yuhů.

Jirka
Cody
Profil
udělat to jako na webu na ší přední houslistky, podobně, jak píše Yuhů. Teda je OT, ale takhle si rozhodně nepředstavuju přístupné a user friendly stránky. Screen.
krteczek
Profil
Schmutzka: jestli můžu dotaz...na co chceš to iframe vlastně použít???možná by to bylo jednodužší vkládat obsah pomocí php pokud máš na hostingu podporu php
krteczekSchmutzka
Vikomt
Profil *
A nešlo by to nějak validně bez iframe a hlavně bez tabulek..? :-(
Georgík
Profil
Dobrý den.

Je otázka, co odpovídá modernímu programování, co je validní a co je prostě jednoduché.

Troufám si říci, že všechny tři předpoklady splnit nelze, pokud nepovažujeme řešení s javascriptem za jednoduché.

Ale ano, pokud to napíšete v HTML 4.0 (ne 4.01), bude to validní, jednoduché a dokonce bez tabulek případně bez iframe. Jenže tento standard je již přežitý.

S pozdravem
Jirka
Georgík
Profil
Dobrý den.

Rád bych uvedl svůj předchozí příspěvek na pravou míru:

Ano, jde o jakési "přepnutí", ale odzadu:

1) ne nutně mezi HTML 4.0 a 4.01 , ale módem triků a módy zhruba odpovídajících standardům viz. Jak píše web Yuhů ,

2) jak sám název říká, mód triků není standard.

Další na: Jak psát web o měsíc dále .

Přeji hodně úspěchů.

S pozdravem Jirka
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.