Autor Zpráva
nightrider
Profil
Dobrý večer. Chci se zeptat jak mám udělat aby se zapisoval adresy cela adresa?
Mám formulář do kterýho se vybere obrázek, ale adresa je images/neco.jpg
Chtěl by jsem něčím dosílit aby se před images vložila doména. Prostě konečnej výsledek http://neco.cz/images/neco.jpg

Ví někdo jakou funkcí toho dosílit? Děkuju
Radek9
Profil
Šlo by to takto:
http://<?php echo $_SERVER["SERVER_NAME"]; ?>/images/neco.jpg 
nightrider
Profil
Tohle znám,ale spíš jsem myslel vložení pokud je src="images/neco.jpg" převed na src="http://neco.cz/images/neco.jpg"
fuckin
Profil
jsem slepy nebo taky nekdo nevidi mezi tim rozdil? Myslim ze spravnou odpoved si dostal. Jestli ne tak to vysvetli poradne.

Jestli to nechces pro svou domenu tak pak
$adresa = "neco.cz";
$src = 'http://'.$adresa.'/cesta/obrazek.jpg;

/** v html tedy **/
<img src="<?=$src;?>">... 
Mike8748
Profil
nightrider
Mám formulář do kterýho se vybere obrázek,
nebylo by od veci rict jakej formular, cim vybere,...
Chamurappi
Profil
Reaguji na nightridera:
Chci se zeptat jak mám udělat aby se zapisoval adresy cela adresa?
Já nerozumět hodně tvojí čeština.
Těžko se odhaduje, co chceš, když jsou všechny eventuality zdánlivě zbytečné. Proč chceš vložit do src doménu?

Chtěl by jsem něčím dosílit
jakou funkcí toho dosílit?
Dosílit?
nightrider
Profil
FCKeditor funkce vložení obrázku. Pokud vložím obrázek, tak se vložení relativní cesta,ale já potřebuju apsolutní. Měl jsem to napsat takhle hned na začátku. Pokud vybere obrázek na serveru, tak mi to vypíše cestu pouze jako images/neco.jpg, ale potřebuju aby to bud zapisoval nebo mu to podstrčit celou adresu http://neco.cz/images/neco.jpg
Chamurappi
Profil
Reaguji na nightridera:
Pokud vložím obrázek, tak se vložení relativní cesta
Slovo „ožení“ se píše bez „vl“ na začátku (nebo alespoň bez toho „l“). Relativní cesta by se měla spíš vdávat, když je ženského rodu.

tak mi to vypíše cestu pouze jako images/neco.jpg, ale potřebuju aby to bud zapisoval nebo mu to podstrčit celou adresu
Vypíše to relativní cestu, ale ty potřebuješ, aby to buď zapisoval, nebo abys mu podstrčil absolutní adresu — jestli jsem tu větu dobře pochopil, tak to pořád nechápu.
nightrider
Profil
Co nechápeš ženáči? Neresim cestinu, ale url i tak dekuju za hodnoceni pisemky. Problem je jasnej: FCKeditor vklada cestu images/neco.jpg a ja potrebuju aby adresa byla http://domena.cz/image/neco.jpg

Je mi jedno jestli to bude phpckem nebo zasah do fckeditoru, ale potrebuju toho docilit.
Pro uplnou info.: vklada obrazek touhle cestou
Tohle dělá <img src="image/neco.jpg">
Tohle chci aby delal <img src="http://domena.cz/image/neco.jpg">
Chamurappi
Profil
Reaguji na nightridera:
A výše uvedené rady ti nestačí? Nahradit v PHP řetězec v řetězci umíš?

Koukám, že jsi upravil svůj příspěvek, z věty „Neresim cestinu, ale url, ale i tak dekuju za hodnoceni pisemky“ sis odmazal „, ale i“, takže přestala dávat smysl. Zajímavý směr vývoje.
nightrider
Profil
Nestaci :-) kdyz by to bylo tak jednoduchy, tak by tahle diskuse nebyla. Vklada mi to FCKeditor a tak tu domenu musim podstrcit pri praci s promenou
nightrider
Profil
Nejlepsi by byl zasah do FCK, ale nevim kde mu to mam rict aby vypisoval i domenu. Kdyz to nastavim v config, tak prestane fungovat browser. Proc do mne ryjes?? Jestli nevis jak toho docilit, tak si nemusis vybijet zlost na mne :-) Ja to taky nevim :-)
Chamurappi
Profil
Reaguji na nightridera:
Hledat jsi zkoušel? Když zadám do vyhledávače „fckeditor absolute url images“, tak první výsledek obsahuje (pravděpodobně použitelné) řešení v JS.

Proc do mne ryjes??
Nestěžuj si. Dva dny ti nikdo neodpovídal, protože všichni viděli, že komunikace s tebou je moc pracná. Čím horší je úroveň dotazu, tím menší je ochota (rozumně) odpovídat.
nightrider
Profil
Mas pravdu a děkuju za radu :-)
nightrider
Profil
Tohle bohužel taky nefunguje :-(
$Config['UserFilesAbsolutePath'].'http://domena.cz/image/
Chamurappi
Profil
Reaguji na nightridera:
Já mluvil o řešení v JS, ne o kousku PHP kódu nějakého redakčního systému, který nepoužíváš.
nightrider
Profil
Prave ze ho pouzivam. Vzdávám to. Děkuju za rady, ale nějak na to dosla sila :-(
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.