Autor Zpráva
Giga
Profil *
Potreboval by som urobiť inventuru vo svojich strankach.
Chcel by som nejako jednoducho zistiť, ktoré súbory sú v adresároch potrebné,
aby som mohol zvyšok zmazať.
Zoznam by mal obsahovať zoznam stránok, obrázkov, skriptov, css, php vrátane inkludov ...

Poradíte, ako na to?
Jozin
Profil *
Ahoj,

asi přesně nechápu tvůj problém. Jednoduše zjistit nepotřebné soubory? No při mé tvorbě mám jeden (max 2) soubory s css složku s obrázky a samotné stránky v kořenovém adresáři a všechny tyto soubory potřebuju. Nevím jak vypadá struktura tvých stránek, ale pokud to máš podobně jako já, tak prostě například soubory, na které se neodkazuje, nebo například obrázky, které nejsou uvedeny ani v HTML, ani v CSS.

Ale je to vaření z vody opravdu nevím jak poradit. Prostě se v těch souborech musíš vyznat a sám vědět co potřebuješ, aby vše fungovalo jako doposud. Pokud v nich máš takový binec, že se v nich nevyznáš, tak by bylo možná lepší vše smazat a napsat znovu tak, aby nic přebytečného nebylo.

Pokud jsem úplně mimo tak napiš jak to myslíš,
Jozin.
Giga
Profil *
Binec to zrovna nie je, ale za pár rokov prevádzky sa nazbieralo zopár strán (html,php), ktoré už nepotrebujem, alebo prešli inováciou (z HTML na PHP).
Aj niektoré obrázky sú už novšie, iné boli súčasťou stránok, ktoré už sú neaktuálne.

Pri nahradení starého novým som nechával staré "na mieste", keby bol potrebný "downgrade" ...

No a teraz by som chcel urobiť inventúru a urobiť zoznam využívaných súborov.
Niečo ako sitemap, ale aj s obrázkami atď.

Predstavujem si to tak, že "vypustím" nejaký softík na stránku a on "vypľuje" zoznam všetkého, čo nájde.

Ručne sa mi do toho nechce ;-)
Jozin
Profil *
Tak to ti asi moc neporadím, protože jediný způsob, který mě napadá kromě ručního vyhledávání, jen script, který by prošel jeden soubor po druhém prohledal by tagy img, a... prostě všechny potřebné a v css najít url( ... A vypsat seznam všech nalezených potřebných souborů.

Script by nebyl ani moc těžký, podle toho v čem by byl psaný a pokud nevlastníš ten server tak bych si spíš stránky stáhnul a udělal to na lokále.

Myslím, že míň práce je to udělat ručně ;).
Joker
Profil
Giga:
Predstavujem si to tak, že "vypustím" nejaký softík na stránku a on "vypľuje" zoznam všetkého, čo nájde.
Nojo, jenže... co má najít?
Prakticky nelze kouknout na web, projít soubory a říct, že nějaké jsou zbytečné.

1. většinou nelze zaručit, že na nějaký z těch souborů nevedou odkazy "zvenku" z jiných webů.
2. I když odkazy zvenku ignorujeme, na soubor se může odkazovat aniž by jeho adresa byla přímo vidět v nějakém souboru. Odkaz se může brát z databáze nebo sestavovat dynamicky.
Viz například moje Minigalerie: Ze zadaného adresáře načte obrázky, zkusí k nim najít soubory s popisky a pak to zobrazí. Obrázky se zobrazují a rozhodně by se neměly, ale nikde na celém webu neexistuje soubor, kde by byly odkazy na ně fyzicky uložené. Ale jak by to nějaký software mohl poznat?

Nebo podobné skripty automaticky sestavující menu, jednoduchý šablonovací systém (třeba index.php?stranka=neco načte a vloží z nějakého adresáře soubor neco.html), atd.
Jozin
Profil *
Joker - jen bych rád reagoval. Podle toho jak psal, že upravoval stránky ručně a nechával původní soubory tak se domnívám, že nemá žádný generovaný systém ani nic podobného, ale že je to psáno ručně. V tom případě by se to dalo řešit tak, jak jsem psal. Stáhnout na lokál a nechat to projet. Ovšem zapomněl jsem dopsat, že je k tomu potřeba statických stránek nikoly dynamických. A jakákoli generovaná věc (miniscript jak si říkal Jokere) se bude muset udělat ručně.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: