Autor Zpráva
HonzaS909
Profil
Dobrý den.
Udělal jsem si takovou malou galerii s lightboxem ale hrozně dlouho trvá než se načte. Nevíte čím by to mohlo být ? Dělal jsem to ve FrontPage jestli to nějak pomuže.

Jsem začátečník budu rád za každou radu !!

Honza
Hitman
Profil
Jsou 3 možnosti:

1. Je pomalý server.

2. Máš pomalý internet.

3. Obrázky jsou příliš velké.

Možná ještě špatně naprogramované, ale nevím jak lightbox funguje, takže si tím nejsem jistý. A pokud používáš nějaké VŠŘ a používá ten stejný typ více lidí, tak to asi nebude ten problém.
HonzaS909
Profil
No asi to bude serverem. Mno diky za radu.
don jebot
Profil
posli link ... lighnt box na par kb ... mas thumby alebo priamo cez html zmensujes fotky na nahlady??
HonzaS909
Profil
no skoušel jsem je buď udělat náhledový nebo jsem je jen potom zmenšil v FrontPage ale načítání neustále hrozně dlouho trvá jinak skušební link http://www.honzas-radeks-photo.host56.com/ stránka se načte ale trvá to ;-)
TomášK
Profil
Návštěvu té stránky doporučuju jen otrlejším jedincům. Po deseti minutách stahování jsem to přerušil, za tu dobu se na server odeslalo asi 1200 požadavků a stáhlo přes 15MB dat. Firefox se dostal asi na 700MB paměti a procesor se taky při načítání zrovna nenudil. V tomhle případě je server nikoliv pachatel, ale nevinná oběť.

* nejsou tam náhledy, ale plné obrázky.
* pro každý obrázek se odešle přes 10 požadavků, což zřejmě dělá lightbox, ale předpokládám, že s tím něco půjde udělat (o lightboxu skoro nic nevím).

Při vhodném předělání by se ta stránka mohla načíst za pár vteřin a ne desítek minut.
don jebot
Profil
lightbox neodosiela ziadne poziadavky on iba vykresli pomocou js efekt ...hahah
<a href="2009 dobsina/004.jpg" rel="lightbox[roadtrip]" title=" "><img src="2009 dobsina1/004.jpg" alt="" /></a>

<script type="text/javascript" src="js/prototype.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/scriptaculous.js?load=effects"></script>
<script type="text/javascript" src="js/lightbox.js"></script>

<link rel="stylesheet" href="css/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />

<a href="2009 dobsina/005.jpg" rel="lightbox[roadtrip]" title=" "><img src="2009 dobsina1/005.jpg" alt="" /></a>

<script type="text/javascript" src="js/prototype.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/scriptaculous.js?load=effects"></script>

<script type="text/javascript" src="js/lightbox.js"></script>

<link rel="stylesheet" href="css/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />

<a href="2009 dobsina/006.jpg" rel="lightbox[roadtrip]" title=" "><img src="2009 dobsina1/006.jpg" alt="" /></a>

<script type="text/javascript" src="js/prototype.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/scriptaculous.js?load=effects"></script>
<script type="text/javascript" src="js/lightbox.js"></script>

<link rel="stylesheet" href="css/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />

<a href="2009 dobsina/007.jpg" rel="lightbox[roadtrip]" title=" "><img src="2009 dobsina1/007.jpg" alt="" /></a>

<script type="text/javascript" src="js/prototype.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/scriptaculous.js?load=effects"></script>
<script type="text/javascript" src="js/lightbox.js"></script>

<link rel="stylesheet" href="css/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />

<a href="2009 dobsina/008.jpg" rel="lightbox[roadtrip]" title=" "><img src="2009 dobsina1/008.jpg" alt="" /></a>

<script type="text/javascript" src="js/prototype.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/scriptaculous.js?load=effects"></script>
<script type="text/javascript" src="js/lightbox.js"></script>

<link rel="stylesheet" href="css/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />


light box sa ti nacitava pri kazdom obrazku znova XD FRONT PAGE posli podakovanie :) :) fakt super program :) staci ak zo zdrojvehokodu vyamzes vsetky tieto riadky

<script type="text/javascript" src="js/prototype.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/scriptaculous.js?load=effects"></script>
<script type="text/javascript" src="js/lightbox.js"></script>
<link rel="stylesheet" href="css/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />


a nechas ich iba v hlavicke .
fuckin
Profil
no myslim ze za vsechno frontpage nemuze. Muzes za to jen ty.

Misto frontpage si stahni treba ted novy expression web 3.
HonzaS909
Profil
Díky za rady !! Dělam to poprví mějte soucit.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0