Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Jsem začátečník a vytvářim internetovou galerii mích fotek. Potřeboval bych poradit jak udělat náhodnou galerii. Představuju si to asi tak že na hlavní stránce bude obrázek který při každém načtení stranky bude jiný a bude odkazovat na jednotlivo galerii. Už jsem to na pár stránkách vyděl něja jít to musí, ale ja opravdu nevím jak

Předem díky Honza
b2
Profil *
Máš to na serveru s podporou php a umíš html?
JohnyS1
Profil
No dělám celé stranky v html ale jsou první takže bych neřikal že umím v htlm a server podporuje php

Honza
b2
Profil *
Fajn. Příklad, budeš chtít na hlavní stránce náhodně generovat 1 z 20 obrázků a 1 z 10 odkazů na galerie.

1. Vytvoř si 2 složky, názvem třeba obrazky a galerie.
2. Do složky obrazky nahraj 20 souborů pojmenovaných 1.jpg, 2.jpg až 20.jpg
3. Do složky galerie nahraj 10 souborů pojmenovaných 1.html, 2.html až 10.html. To budou ty jednotlivé galerie
4. Soubor hlavní stránky přejmenuj z index.html na index.php
5. Do zdrojového kódu hlavní stránky za tag <body> vlož odkaz

<a href="galerie/<?php echo rand(1, 10); ?>.html"><img src="obrazky/<?php echo rand(1, 20); ?>.jpg" alt=""></a>


Hotovo. To php echo rand ti bude generovat náhodná čísla a vkládat před .html a .jpg jako by tam byla vložena tebou při tvorbě stránky. Píšu to laicky, sám jsem laik. Ale funguje to a pro začátečníka je to jednoduché řešení. Snad to pochopíš.
JohnyS1
Profil
Díky moc snad se s tím poperu ale alspoň už mám představu jak díky, díky, díky !!!

Honza
Axamith
Profil
Doplňuji JohnyS1 : Aby jsi to mohl testovat, musíš to natáhnout na ostrý server nebo si na PC rozchodit PHP+Apache, popř. nějaký hotový balíček. To jen aby jsi nepropadal panice, že si to svém PC neotestuješ. ( reaguji tak na poznámku, že jsi začátečník )
JohnyS1
Profil
No už mi to došlo. Vyřeším to nějakým free serverem.

Díky za rady Honza
Favorit
Profil
Já mám na to program picassa ... velmi dobré spracování .... trochu si pohraji s PHP a mám ji jako kdybych ji vytvořil já... http://www.motoklub-jiry.cz/fotky/motosraz_pri_ap/motosraz.htm
JohnyS1
Profil
Ja mam v planu něco trochu jineho ale klobouk dolu pěkná galerie.

Honza
Marvud
Profil *
b2Ahoj

chtel jsem se jen zeptat. predpokladam ze ten php skript musim dat na vsehny sranky ne jenom na index jinak by to fungovalo jen tam staci mi odpoved na icq 112966291 chi udelat neco podobneho tak bych to chtel zitra vyskouset. Diky Jirka
Marvud
Profil *
[#10][#10][#10] Jaj Tady není editace. Omlouvám se za hrubky a diakritiku.
b2
Profil *
Marvud: PHP skript dej na každou stránku kde chceš náhodně generovat. Musíš jen případně upravit cesty ke složkám obrazky a galerie, případně k jiným tebou vytvořených, a přejmenovat soubor stránky na které se generuje z .html na .php. Odpovídám zde, ICQ nepoužívám.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: