Autor Zpráva
Alastor_Kopal
Profil
Chtěl bych aby každý kdo se registruje na mém serveru si mohl vybrat barvu různých částí (vlasy, plášť, oči, barva pleti atd.) jenomže proč dělat různě kombinace ?

mám takový nápad ale nevim jestli by byl dobrý a jestli by se to dalo zvládnout - že bych dal na sebe několik obrázků

1. jenom černý obrys těla
2. obrázek stejné velikosti ovšem by na něm byla skvrna velikosti vlasů
atd. dalšími částmi

měl bych obrázky s různými barvami skvrn

nevim zda jsem to dobře vysvětlil ale stejně nevim jak na to

Edit: Jestli někdo hrál jednu online hru kterou nemůžu jmenovat (nechci dělat reklamu) tak ví že pán stínů si může upravit svoji postavičku a je tam těch možžností plno
Str4wberry
Profil
Je několik možností:

1. Využít čistě CSS,
2. použít <canvas>,
3. generovat hotové obrázky serverovým skriptem.
Alastor_Kopal
Profil
Jo tak

1. tím už bych musel přidávat sloupce a trochu složitěji vypisovat z databáze
2. HTML 5 neumím a nevím jestli by to IC.cz vzalo

3. Nebude to na server trochu náročné generovat třeba 1 obrázek za den

pokud ne tak by to bylo dobré protože by script zjistil zda existuje soubor zadaných parametrů , jestli ano jde dál a uloží jen název obrázku napřiklad "1cervenazelenamodrabila.png" (vzhled postavičky, vlasy, obleceni, plášť, boty) a pokud neexistuje tak ho vytvoří

ne ? ale také mělo by se uvážit že kolem 50 registrací za měsíc by server nevim jak zvládal

(obrázky jsou málo náročné takže CSS ?)
Bubák
Profil
HTML 5 neumím
Dá se říct, že <canvas> je samostatná kapitota.

jestli by to IC.cz vzalo
HTML se na serveru nevykonává, je to jen kus textu odesílaný s tradičním mime typem text/html.

Nebude to na server trochu náročné generovat třeba 1 obrázek za den
Nebude to na server náročné generovat jen pár obrázků za den.
Alastor_Kopal
Profil
Aha a kde bych si mohl přečíst o generování protože s ním jsem ještě nedělal
Str4wberry
Profil
V jakém jazyce?
Mesiah
Profil
asi bych to řešil nakreslením obrázku, kde postava bude vyřezaná (ve formatu png nebo gif s prushlednosti) a na pozadí bude barva -> pude dynamicky menit a do db budes ukladat jen barevne kombinace...
snad jsem tě nasměroval...

ale i kdybys to chtel dělat dynamicky, tak na php.net si najdi v dokumetaci GD knihovnu a v ni si programově nakresli objekty a tem měn dynamicky barvu.... fuha, asi bych bral ten muj zpusob s temi vyrezi.... :)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Alastora_Kopala:
<canvas> nemá dostatečnou podporu mezi prohlížeči.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: