Autor Zpráva
Karamba
Profil
Zdravím Vás,
chcel by som sa spýtať, či by mi niekto vie poradiť, ako spraviť "patičku"webu(patička=výraz z tutorials.cz ).
Potreboval by som, aby bola stránka proste ucelená.
Mám ju tvorenú z 4 divov: 1.Banner 2.Lavy bok a menu3.Stredný text 4.pravá časť stránky...
Priložím aj obrázok.



Potreboval by som, aby sa ta patička neoddelovala resp. aby nevznikala medzera medzi nou, a krajnými čiaramy(viď obrázok) keď bude na stránke vela textu+obrázky.

Použil som len html+CSS.

Vopred vďaka za pomoc, a viem, nieje to nič moc, no niesom grafik :D len sa učím s photoshopom a pod...
Yuhů
Profil
Patička se většinou řeší tak, že se na konec stránky prostě něco napíše. Jestli má být grafická, tak se tomu něčemu přihodí pozadí. Že bude patička až pod všemi sloupci, se dosahuje tím, že se sloupce nechávají plavat přes float, kdežto patičce se v CSS přihodí clear.

Pokud je mezi obsahem a patičkou mezera a nemá tam být, tak se to dá řešit dvěma způsoby. Buďto se vyzkoumá, proč tam ta mezera je (většinou pochází z implicitního stylu, často pomáhá resetovací zápis <style>* {margin: 0px;}</style>)

Nebo se to moc neřeší a patičce se práskne relativní pozice se záporným nastavením top: odpovídajícím té mezeře.
Karamba
Profil
Vdaka ti Yuhu, bezim na to!
panther
Profil
Yuhů
často pomáhá resetovací zápis <style>* {margin: 0px;}</style>)
i když si málokdy troufnu ti oponovat, hvězdičkový reset bych od tebe nečekal a rozhodně nedoporučoval používat - minimálně kvůli formulářům. Taky se tu na toto téma rozběhla jedna delší diskuse.

Karamba
pokud ji nebudeš zkoumat, od čeho pochází, raději použij záporné posunutí.
Karamba
Profil
No, ešte jeden problémik...vlastne ja tu paticku mam graficky v tvare nieco ako Ucko ale hranate... sadne to presne na koniec tych layerov cervenich co su vpravo a vlavo...lenze je to proste cely obrazok a to sa asi neda nakodovat tak, aby sa to proste od seba neoddelovalo a ta stranka bola ucelena..
Jedine ak to spravim inak, takze to asi prerobim...

Neda sa to spravit cez repeat ?(mozno som zabil takze... )
Vlastne asi repeat smerom nadol nejde... no uvidime, nejak to poriesim...vdaka za vas cas...
Bubák
Profil
lenze je to proste cely obrazok a to sa asi neda nakodovat tak, aby sa to proste od seba neoddelovalo a ta stranka bola ucelena..
Ale dá a běžně se to dělá. Dej odkaz na stránku, jinak ti nikdo neporadí více, než to, co napsal Yuhů.
Karamba
Profil
No, tu je ten obrázok patičky a layerov tiež....
Celý ten priestor "Ucka" je paticka => jeden obrazok...
Bubák
Profil
No, tu je ten obrázok
Kdo chtěl obrázek?
Karamba
Profil
A ako ti mozem dat odkaz na stranku ked stranka este nieje v prevadzke...?
Hitman
Profil
Karamba

Nahraj ji na některý z hostingů poskytovaných zdarma (nejznámější ic.cz, wz.cz) a přidej sem odkaz. Jinak ti asi nikdo víc neporadí.
Karamba
Profil
Ok, cakam kym mi dojde z webzdarma email... poobede to tu bude(najneskor)...
Karamba
Profil
No, neviem preco, ale nechce mi to tam zobrazit tu paticku, ani layeri...

web

ale pozrite si ten kod, snad nieje velmi zmetocny...
Hitman
Profil
Jen jsem to tak přelétl, ale patička tam nikde není.

To děláš ve frontpage, nebo v nějakém editoru?
Karamba
Profil
Dreamweaver...
Paticku som robil vo photoshope...
Ale na hlavnej stranke neni, som ju minule odstranil lebo mi zavadzala a zabudol so ju hodit spet... klikni na produkty......tam by mala byt...
zvěřiňák
Profil
Zkontroluj si názvy obrázků (záleží na velikosti písma). Jen tak namátkově:
#levy {
			 float:left;
			 width: 9px;
			 min-height: 420px;
			 background: url("img/LayerX.jpg") left top no-repeat;
			 padding: 100px 140px 100px 30px;		      
			 background-color: #fffbd0;
			}

Tam patří malé "l".
Karamba
Profil
Hej bol problem v nazve...
Je to uz upravene...
Tak co teda, nejake napady?
Bubák
Profil
Stačí jen trochu přemýšlet při řezání grafiky, kde použít pozadí s opakováním, kde bez opakování, kde pozadí opakovat jen v jednom směru (repeat-x, repeat-y), kde obyčejné jednobarevné pozadí (jde kombinovat s obrázkovým pozadím), a kde použít obyčejný border.

Kód je děsný a tipnul bych si to na nezvládnutý NVU.
Podle mého by bylo nejlepší začít skoro úplně znova a napsat kód normálně.
Karamba
Profil
Tiez si myslim ze je hrozny,pretoze som na tej stranke proste experimentoval a plieskal tam vselico...
Takze to asi vazne, ked budem mat ako tak dokoncene zakladne veci prerobim...
No musim si ale pzriet nejake tutoriali na rozrezavanie a pod...

Skusim teda nieco, vdaka za Vas cas ludia...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: