Autor Zpráva
marfy
Profil
Ahoj potřebuju pomoct.

Chtěl ybch si na své stránky dát aktuální teplotu v obci. Mají to na stránkách www.hornibecva.cz nebo www.hotel-duo.cz nebo www.hotelvalaska.cz

Zkoušel jsem psát na uvedené stránky ale nikdo mi ten kód neposlal.

Na stránkách Hotel Duo je to vložené iframem ale potřeboval bych tam jiný text (rád bych si to nastyloval podle sebe)

Není nějaká jiná možnost? Děkuji
Radek9
Profil
<?php
$teplota = file_get_contents("http://www.skrealty.cz/duo/teplota/teplota-hp.php");
$rozdeleni = explode("Aktuální teplota je", $teplota);
$rozdeleni_final = explode("</strong>", $rozdeleni[1]);
echo $rozdeleni_final[0];
?>
tiso
Profil
Radek9: prečo si nepoužil stringové funkcie alebo regulárny výraz? 2x explode ti pripadá v poriadku?
Radek9
Profil
tiso:
Protože to bylo to první co mě napadlo. A teď si vzpomínat na regulární výrazy nechci. A jinak... proč by to nemělo být v pořádku? Funguje to? Funguje. Tak v tom nevidím problém.
marfy
Profil
já se chci jen zeptat, když tenhle kód zkusím tak by to mělo fungovat? já totiž s PHP neumím a když to zkouším, nic se mi nezobrazí.

PS: zkouším na serveru, mám příponu .php
Fergi
Profil
tiso
Muzes prosim uvest priklad, ted zrovna delam na necem podobne a protoze reg. nejsou moje silna stranka tak to resim taky pres dvojty explode :(
Radek9
Profil
marfy:
Můžeš dát odkaz na živou ukázku?
marfy
Profil
Kód co je zde na adrese:
http://www.marmon.cz/teplota.php

ale nic se tam neukáže a ani zdroják není ...
marfy
Profil
pomůže mi to teda někdo rozchodit?
marfy
Profil
<?php

Prosím co dělám špatně že mi to nejde? Zkoušel jsem z kódu umazat řádky rozdělení a vypsala se mi ta teplota (i s textem), ale s tím explode mi to prostě neukáže nic (viz. odkaz)
shaggy
Profil
marfy
Niečo robíš zle. Aj keď ten kód nie je najlepší, u mňa bez problémov funguje.
marfy
Profil
shaggy
normálně do souboru .php dáš ten kod co je navrchu, nic neměníš a jde to? Tak to musí být asi serverem ne?

Jak můžu děůat něco špatně? prostě to zkopíruju a nic :-(
Dal jsem to i na druhý server: http://www.chata-sachovka.678.cz/teplota.php a taky nic...
Hitman
Profil
marfy

Zkus to dát na ic.cz, jestli ti to půjde.
marfy
Profil
Zkus to dát na ic.cz, jestli ti to půjde.
Výsledek na .ic úplně stejný. :-(
Tyo co stím je? Používám PSPad ...

Nechce mi někdo s tím pomoct na icq? 5684995
marfy
Profil
může mi někdo pomoct? :-(
zvěřiňák
Profil
marfy
Tak jsem si s tím zkoušel taky hrát. Výsledek byl stejný, jako u tebe, t.zn. nic se nezobrazí (PHP soubor byl uložený v kódování Windows-1250). Zkusil jsem uložit v kódování UTF-8, potom se zobrazí uprostřed stránky teplota (bez "Aktuální teplota je"). Tak jsem jenom echem vypsal první řádek kódu a to funguje:
<?php
$teplota = file_get_contents("http://www.skrealty.cz/duo/teplota/teplota-hp.php");
echo  $teplota ;
?>

Ale musíš to uložit v UTF-8.
marfy
Profil
zvěřiňák

No ty si frajer!!! By mě nenapadlo, že to může být kodováním. Díky ti moc že si na to přišel!

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: