Autor Zpráva
Shadowek
Profil
Lze nějakou proměnnou z JS převést do proměnné v PHP?Jestli ano tak jak?
Joker
Profil
Obvykle přes GET nebo cookie
Europsky_Dzigolo
Profil
taketo nieco som sa uz pytal aj ja
shaggy
Profil
Europsky_Dzigolo
Nie, nepýtal. Ty si sa pýtal na niečo úplne iné a oveľa ľahšie.
Shadowek
Profil
Europsky_Dzigolo
No toto mě taky napadlo ale jak to udělat naopak proměnnou z JS do PHP.
Joker
Mužeš mi to popsat blíže to get ... i když možná to trochu tuším jak.
Radek9
Profil
window.location("stranka.php?page="+promenna);

<?php
echo $_GET["page"];
?>
Shadowek
Profil
Jo díky :) jsem si neuvědomil jak v JS napsat do GET ty proměnné.
http
Profil
taky lze přes JS uložit cookie bez nutnosti refreshe a pak ji v PHP číst, dělám to na pár webech...
není to nic težkýho


ukládání cookie přes JS:

funkce:
function SetCookie(nazev, hodnota, doba){
	// var doba = 365;
	var datum= new Date(); // získá aktuální datum v milisekundách
	datum.setTime(datum.getTime() + 1000 * 60 * 60 * 24 * doba); // k datu přidá počet dnů
	
	// samotný zápis cookie
	document.cookie = nazev +"="+ hodnota +";expires=" + datum.toGMTString();
	}



pakzavoláš funkci:
SetCookie("titlebox", "block", 1);


a pak si to v PHP přečteš...
snad jsem na nic nezapoměl.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: