Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
HomerJay Profil |
Nazdar.
Zase som vo svojej nekonečnej "múdrosti" robil celý web podľa IE6 (teda, editor v ktorom to robím má náhľad PHP ktorý sa riadi podľa "pravidiel" IE6), a tak sa stalo že web je absolútne nekompatibilný s FireFoxom či inými prehliadačmi. Aj to s IE6kou som urobil tak že to vyzerá dosť divne. Potreboval by som poradiť ako to napraviť - toto je ukážka ako to vyzerá v IE6 (hore) a vo FireFoxe (pod tým). ![]() Ako vidíte tak vo FireFoxe sú texty v tlačítkach hore úplne vedľa (resp. pod tým), odkazy v menu sú viac oddelené a panel s titulom "STAREHRY.ORG - " je trochu viac do strany a nevidieť ho celý. Potreboval by som od niekoho aby mi to napravil, ak by ste boli takí láskaví - ja totiž s CSS viem robiť len tak okrajovo, nie som žiadny profík :) (zarovnávanie v HTML - ako budete vidieť - to bolo len krajné riešenie, nesúďte podľa toho aj moje znalosti HTML prosím :D). Toto je HTML kód - ten hlavný, viac toho netreba. Div header obsahuje aj tie buttony v ktorých mali byť napísané žánre hier - ako ste videli na obrázku. Tie mali byť proste medzery na zarovnanie :) V IE6 to fungovalo. Potom kde sú PHP kódy ako <?php echo $txt13; ?> - tak to sú texty, sú v samostatnom PHP súbore keby sa menil jazyk. Div navigacia - snáď jasné, navigácia vľavo, potom div panel je ten panel kde je editoriál. <div id="header"> <tr><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br> <p><td width="95" height="20" align="center"><a href="index.php"> Akčné</a><a href="index.php"> Adventúry</a><a href="index.php"> Arkády</a><a href="index.php"> Simulátory</a><a href="index.php"> Stratégie</a><a href="index.php"> Strielačky</a><a href="index.php"> Závodné</a><a href="index.php"> RPG</a><a href="index.php"> Ostatné</a></td></p> </tr> </div> <div id="obsah"> <div id="navigacia"> <!-- Kategórie --> <table cellspacing="0" frame="void" cellpadding="0"> <tr><br><br> <p><td width="187" height="20" align="center"><a href="index.php"><?php echo $txt13; ?></a></td></p> </tr> <tr> <p><td width="187" height="20" align="center"><a href="page.php?p=o-nas.php"><?php echo $txt14; ?></a></td></p> </tr> <tr> <p><td width="187" height="20" align="center"><a href="page.php?p=partneri.php"><?php echo $txt15; ?></a></td></p> </tr> <tr> <p><td width="187" height="20" align="center"><a href="page.php?p=podporte-nas.php"><?php echo $txt16; ?></a></td></p> </tr> </table> </div> <div id="panel"> <table cellspacing="0" frame="void" cellpadding="0"> <tr><br> <td width="279" align="center"><br><p><?php echo $editoriaal; ?></p></td> <tr> </table> </div> <!-- Obsah webu --> <div align="center"> <div id="novinky"> Teraz CSS - sú tam obsiahnuté tie hlavné veci. Div novinky - v ňom je potom obsah webu - texty a tak... #header { width: 1000px !important; height: 270px; margin: auto; background: #111111 url(images/header.jpg); } #obsah { font-family: Verdana, Arial, sans-serif; width: 1000px !important; margin: auto; } #obsah a { text-decoration: none; color: #F7F7F7; } #novinky { background: url(images/obsah.jpg); font-size: 12px; font-family: Verdana, Arial, sans-serif; width: 480px !important; height: 470px; margin: auto; color: #FFFFFF; } #navigacia { background: url(images/navigaciaa.jpg); font-size: 14px; font-family: Verdana, sans-serif, Arial; width: 220px !important; height: 297px; float: left; text-align: center; font-weight: bold; color: #FFFFFF; } #navigacia td { text-decoration: none; } #panel { width: 300px; height: 270px; background: url(images/editorial.jpg); color: #F7F7F7; font-size: 14px; font-family: Verdana, sans-serif, Arial; float: right; text-align: center; text-decoration: none; } Vďaka každému za pomoc :) |
||
RockFire Profil |
#2 · Zasláno: 17. 8. 2009, 21:02:27
Promiň, ale co by jsi chtěl s
<br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br>? Pro toto slouží margin. |
||
HomerJay Profil |
#3 · Zasláno: 18. 8. 2009, 22:26:39
Hovoril som že to bolo niečo ako provizórne riešenie, na začiatok.
|
||
Časová prodleva: 16 let
|
0