Autor Zpráva
mor5eus
Profil
Zdravím Vás,
zkoušel jsem hledat, řešení mého problému, ale nenašel jsem zde odpověď, proto se ptám. Zkusím popsat situaci: mám web, na kterém bych chtěl pomocí nějakého rozhraní(je jedno jakého) vkládat obsah do určitých stránek(né do celého webu, jen do pár vybraných stránek) je to vytvořené pro redaktory, kteří nemají znalost html, proto nedokážou vytvořit stránku a toto je pro ně nejjednodušší. Než abych celý web předělával do nějakého redakčního systému, tak mě napadlo(možná trošku krkolomné řešení) rozjet redakční systém jinde a už hotová data pouze do stránek vkládat. Ten kdo bude data vkládat se bude na jiné adrese logovat do cms systému a data se mu budou zobrazovat jak tam tak na ostré doméně. Pro tenhlé účel jsem zvolil Drupal, jenže jsem v něm nenašel jak vyvěsit stránku bez menu... pouze holý text(vždy je nastavený nějaký template). Proto bych potřeboval poradit, jestli lze pomocí nějaké funkce(html/php) vložit nikoliv obsah celé stránky, ale pouze určitého divu(možná to jde nějak úplně jednoduše, ale nikdy jsem to zatím nepotřeboval a nepovedlo se mi to ani najít). Případně, pokud někoho z Vás napadne(jako že asi jo) nějaké lepší řešení, tak budu moc rád. Akorát bych se nerad zbavoval redakčního systému, budu ho využívat i na další věci(odpovědní formuláře, ankety...)

Díky moc za rady.
MCKAY
Profil
v php existuje funkce
 
$obsah = file_get_contents("http://mckay.php5.cz");
echo $obsah;

ti vyhodí vše z obsahu mojí webové stránky. Vlastně ti to vypíše můj web. Když to tak vezmes a dokážeš si s tim třeba pres nejake regulárni výrazy poradit, může to fungovat.
mor5eus
Profil
Taky jsem o file_get_contents přemýšlel(resp. mě čtení xx diskuzí navedlo vždy na tuto variantu), ale bral jsem to jako krajní řešení, protože ještě vybírat z textu výrazy... je vždy nastavení pro každou str. zvlášť a dost složité. Myslel jsem, jestli není nějaké jednodušší řešení. Ale asi ne :-( proto mě napadlo, jestli nelze odkazovat na konkretní div.
MCKAY
Profil
mozna jeste nejak pres iframe
mor5eus
Profil
Iframe jsem hledal původně - ale nenašel jak na to. :-(
Taps
Profil
mor5eus
pokud chceš jen část obsahu tak použij již zmiňovanou funkci file_get_contents + preg_match (preg_match_all)
mor5eus
Profil
To bude ono - zkusím to a dám vědět. Díky moc
matata8611
Profil
Ahoj, super vlákno ,díky...

$obsah = file_get_contents("http://mckay.php5.cz");
echo $obsah;

--funguje perfektne, mohli byste mi prosim poradi s temi regul vyrazy?

Nejprve bych napr. potreboval vyraz ktery by smazal <html> a pote vse co je za ním az po <body> a to vcetne body...

Pokud byste mi napsali jak to je v pripade ze bych to chtel po body ale body nechat, a take treba vyraz smaz vsechno dal od <html> ale html nemaz...

Diky moc za pomoc...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: