Autor Zpráva
Imrahil
Profil
<ul style="list-style-image: URL('image/puntik.gif')">

tag ul zobrazí puntik u všech prohlížečů jenom u explorelu, s použitím URL nebo bez něj, stejně nic, poradí někdo?
Bubák
Profil
tag ul zobrazí puntik u všech prohlížečů jenom u explorelu
A si rozumíme, myslíš obrázkový puntík? Co zobrazí jiné prohlížeče, nic, nebo výchozí odrážku (černý puntík)?

Ve tvém kódu není problém. Nemáš v kódu třebas konfliktní deklaraci pro položky seznamu LI?
V podstatě je jedno, jestli list-style-image deklaruješ pro UL, nebo LI, tedy pokud nepoužíváš přímý styl jako zde, ale chápu to jako ukázku.

Používat list-style-image není dobrý nápad, odrážky není možné umístit, každý prohlížeč je vykresluje na trochu jiném místě: http://teststranek.kvalitne.cz/odrazky1/

Dodatek: ještě mě napadlo, neděláš nějaké "kouzla" s marginem, nebo paddingem seznamu? IE odsazuje seznamy levým marginem, ostatní prohlížeče levým paddingem.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Imrahila:
Krom zmíněného mě ještě napadá, že jestli je „image/puntik.gif“ animovaný GIF, tak pozor na to, že Explorer obrázky v list-style-image nepřekresluje.

Na všechny naše spekulace dokonale odpoví odkaz na živou ukázku problému.
Imrahil
Profil
Bubák
Chamurappi

problem jsem vyřešil tím, že jsem přestal obalovat tag li tagem ul, moc dobře to nechápu ...ale už mi to funguje i na explorelu...ukazka zde
http://www.tenislety.cz/index.html
Peta8
Profil *
To je co za fígl (následující zápis)?

li {
 
    color: #3d4843;
    font: 11pt tahoma ;
    margin-left:0px;
    padding-left:px;
    text-align:left;
    text-indent:px;
    width:px;
     list-style-type:disc;
         
         }    
Bubák
Profil
Peta8
Vyzkoušej, jak ho různé prohlížeče vidi, třebas Opera vidí toto (v OS nemám windosové fonty):
li {
  color: #3d4843;
  font-family: "DejaVu Sans [unknown]";
  font-style: normal;
  font-variant: normal;
  font-weight: 400;
  font-size: 11pt;
  line-height: normal;
  margin-left: 0px;
  text-align: left;
  list-style-type: disc
}
Peta8
Profil *
Já jsem asi nějak mimo. :-)

Já třeba nějak nepobírám, k čemu je dobré toto: text-indent:px;.
Bubák
Profil
K ničemu, není uvedena platná hodnota, prohlížeč pravidlo ignoruje.
Peta8
Profil *
Imrahil

Kde je v uvedeném kódu zmíněná problémová část? Jsem asi slepý.
Imrahil
Profil
Peta8
nikde, jenom explorel tam ten disk nevykresloval to je cely
Imrahil
Profil
prazdný hodnoty jsou moje blbost, ale nijak to nevadí - v celkovém obrazu webu
Peta8
Profil *
IE 5.5 až IE 8 bez problému: http://www.pestujemeweb.cz/pracovni/disc.html

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: