« 1 2 »
Autor Zpráva
Jan Zabloudil
Profil
Ahoj,
Je jiná možnost, jak si zapamatovat přihlašovací údaje, když né přes cookie (a input ... value="$_SESSION['username']) atd.)
Když nastavím v login page :
<input type="text".... value="$_COOKIE['username'] (to samé s password)
i tam přidám podmínky isset
Takže pokud tedy neexistuje soubor cookie měl by zůstat input prázdný, mě se tam vždycky načte nějaký strarý login s heslem.
Nevíte jak to můžu zrušit, pude to asi něco s relací, protože u formuláře mi to nedělá.

Díky

PS: Soubory cookies jsem kontroloval - žádný takový uložený nemám.
Dělá mi to jenom na localhost

Moderátor jenikkozak: Původní titulek: „Localhost si pamatuje login (né přes cookie)“.
jenikkozak
Profil
Duplicita

Navrhuji ban pro uživatele Jan Zabloudil. Byl varován už mockrát, ale kašle na to.
Jan Zabloudil
Profil
jenikkozak:
To je ale úplně jiný téma.

1. řeším cookie
2. tady řeším problém s localhost

-- jestli ti to přijde stejný tak teda nevim...
jenikkozak
Profil
3. a pokud ti tu hned nedostaneš odpověď, založíš téma s problémem cookies na serveru
4. záhy pak problém s ukládáním cookies na jiném serveru.
Jan Zabloudil
Profil
No nevím,
Příklad: Takže když jeden den řeším problém s umístěním celého layoutu doprostřed stránky, a druhý se zeptám jak zarovnat na střed obrázek -- tak je to asi podle tebe hned taky duplicita...
A to že jsou poslední témata podobná bude možná tím, že když se něco učíš tak jdeš systematicky - tzn. v jednotlivých chvílích narážíš na podobný problémy.

Teď jsem studoval cookies (tvořil cookie - pro zapamatování p. údajů - zeptal jsem se - jestli se přepisují)
Když jsem se něco dozvěděl o cookies - tak mi přišlo divný proč mi tam pořád načítá nějaký p. údaje, když je v cookie uložený nemám -- PŘOČ? TO BYCH SE RÁD DOZVĚDĚL

Uznávam, že nějaký témata jsem vytvořil rychle za sebou -- tzn. * duplicity - za to se omlouvám.

Ale toto je úplně něco jiného.
Petr ZZZ
Profil
Reaguji na jenikakozaka:
Navrhuji ban pro uživatele Jan Zabloudil

Zdržuji se hlasování.

Reaguji na Jana Zabloudila:

1. Přestaň zakládat duplicity.
2. Nepokoušej se pravidlo o zákazu duplicit žádným způsobem obcházet, ani tím, že stejný dotaz přepíšeš do pokud možno nepodobné podoby. Poznáme to a pak ten ban skutečně dostaneš (můžeš ho dostat už teď; že se jeden moderátor zdrží hlasování, to vůbec nic neznamená).

Dám ti tip: Než položíš obecný dotaz jako třeba tenhle, zkus si k tomu něco vyhledat a záměr realizovat. Ptej se až tehdy, když ti něco konkrétního nepůjde. Potom ti dotaz jako tenhle nevyhodíme jako duplicitu.
jenikkozak
Profil
Jestli máš nějakou učebnici (jedno jestli tištěnou nebo v online verzi), zkus vždy přečíst aspoň dvě kapitoly a teprve pak se ptát na věci, které se ti nepodaří zjistit. Ne že se tu budeš stále dokola ptát na nové a nové věci, které jsou vysvětleny v učebnici dva řádky pod textem, který zrovna čteš.
Pokud ti tu budeme v pěti vláknech vysvětlovat, jak fungují cookie, bude zmatek v tom, který problém ti už někdo vysvětlil a který je ještě nejasný. Práce diskutujících se tak zbytečně tříští. Jde o duplicitu v tomto smyslu.

Dva měsíce ti tu vytýkáme způsob, jakým vlákna zakládáš, a ty na to zvysoka kašleš a děláš mrtvého brouka. Tobě výhrůžka, že ti budu mazat všechna vlákna po založení další duplicity nepřišla dost radikální na to, aby ses uráčil situaci nějak vyjasnit? Mně totiž jo.
Jak jsem tě mohl přimět k součinnosti jinak než navržením banu?
Jan Zabloudil
Profil
jenikkozak:
Dobře uznávám, že jsem zakládal duplicity (né úmyslně), ale nevěděl jsem o tom, že je špatné když zakládám častá démata na diskusi.
Myslim, že pokud to nejsou duplicity, tak to nevadí. (ale asi jo)

Ale asi jste můj poslední dotaz (tento) špatně pochopili s tím posledním neměl vůbec nic společného.
Blouďa
Profil
Mohl by mi někdo odpovědět na jeho otázku?
Pokud jste ji pochopili
jenikkozak
Profil
Vlákno 1: Máš tajný skript, který do cookies ukládá přihlašovací údaje. Máš problém s cookies, protože ses je nenaučil ovládat.
Vlákno 2: Máš tajný skript, který do cookies ukládá přihlašovací údaje. Máš problém s cookies, protože ses je nenaučil ovládat.

Nechápu tě. Ve vlákně ti „zuří“ moderátor, a ty vesele přidáš nakopávací příspěvek (což jsme ti mockrát vytýkali), založíš si další účet a vydáváš se za někoho jiného (před editací příspěvku).
Chamurappi
Profil
Reaguji na přejmenovaného Jana Zabloudila:
Mohl by mi někdo odpovědět na jeho otázku?
Ty si myslíš, že jsme úplně blbí?

Souhlasím s banem.
Petr ZZZ
Profil
Fascinující. Vzhledem k tomu, že si o ten ban tak hezky řekl, tak teď taky souhlasím.
Jan Zabloudil
Profil
Petr ZZZ, Chamurappi:
Udělal jsem si druhej účet, kdyby jste mi ten první zabanovali, pak jsem se s ním přihlásil.
Odešel ze stránky když jsem tam znova přišel - šel jsem na tohlé téma a zeptal jsem se v 1.osobě - jestli mi to může někdo vysvětlit - pak jsem si uvědomil, že jsem přihlášení na svém druhém účtě tak jsem změnil osobu - bylo mi jasné, že to bude průser, ale smazat přispěvek už nejde

omlouvám se -- uznávám že to musí působit uboze, takže mi klidně můžete smazat oba účty
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jana Zabloudila:
Udělal jsem si druhej účet, kdyby jste mi ten první zabanovali
To ti nepomůže. Ban dostáváš ty, ne účet. Pokud poznáme, že ty jsi ty (což je velmi pravděpodobné, máme dlouholetou praxi v odhalování všelijakého maskování), tak tě zlikvidujeme ručně a případně podnikneme i další nepříjemná protiopatření.
Jan Zabloudil
Profil
Jan Zabloudil:
Dobře co dety ode mne chcete - abych sem na diskusi už nikdy nelezl?
Dáte mi IP ban?
A rád bych také věděl co znamená
Chamurappi:
další nepříjemná protiopatření


Chamurappi, Petr ZZZ, jenikkozak:
Chci se ještě jednou omluvit.
Možná to teď zní, jak prázdná slova, ale to je jedno.
Choval jsem se zatím na diskusi dost zmateně (zakládal duplicity, když mi nikdo neodpovídal - snažil jsem se téma upřestnit- když už nešlo text upravit atd.)
Myslim, že můj dnešní výkon s druhým účtem taky stál za to (i když jsem to udělal vlastně omylem -- takový omyl musím vypadat jak .....)
Diskuse pro mne znamená hodně - učím se programovat - je mi 16 let, a potřebuju občas pomoct
A určitě nikde nemám špatnou pověst - ve skutečném životě - až tady, chci se tedy ještě jedou omluvit.
Zruště mi oba účty jestli si to podle vás zasloužím.
Ale prosím - dejte mi ještě jednu šanci - DODRŽÍM TYTO 2 PRAVIDLA - nikdy už nezaložím duplicit, max. 3 témata za týden
Druhý účet Blouďa mi smažte (tedy pokud se rozhodnete mi dát ještě šanci)

Děkuji za vyřízení
Petr ZZZ
Profil
Jan Zabloudil:
DODRŽÍM TYTO 2 PRAVIDLA - nikdy už nezaložím duplicit, ...
Jde o respektování všech pravidel...

...max. 3 témata za týden
...a určitě ti nehodláme žádné šít na míru.

Ban už ti byl udělen. O jeho zrušení požádat můžeš, ale nemyslím si, že to má smysl dřív než za měsíc.
Jan Zabloudil
Profil
díky
co znamená, že mám ban na tomto webu - nemůžu přidávat témata a přispívat?
Chamurappi
Profil
Jan Zabloudil:
co dety ode mne chcete - abych sem na diskusi už nikdy nelezl?
To by bylo ideální. Sbohem.

A rád bych také věděl co znamená
Pochybuju, že rád :-)

nemůžu přidávat témata a přispívat?
Zapomeň, že tato diskuse existuje. Jdi obtěžovat někam jinam.
Jan Zabloudil
Profil
Sbohem
vito scaletta
Profil
Moderátor jenikkozak: Přesunuto z Nastavení protokolování v php.ini.

Dobrý den, potřeboval bych nastavit protokolování chyb v php.ini, ale nevím na jakém řádku.
Koukal jsem na internet, ale nikde jsem to nenašel (do vyhledávače jsem zadával protokolování - php.ini atd.), ale nic.
Jak tedy vypadá řádek, kde to nastavím (vím, že výchozí je off) a jak nastavit cestu k souboru, kam se budou chyby zapisovat, děkuju za odpověď.
jenikkozak
Profil
Padej, máš tu ban.
vito scaletta
Profil
? co jsem udělal
jenikkozak
Profil
Byl jsi varován po několik měsíců, kašlal jsi na to. Dostal jsi ban, bylo ti to ukradené, opět jsi založil duplicitní vlákno.

Tímto vetuji jiskru naděje, kterou ti výše dal Petr ZZZ. Právo na odvolání ztrácíš. Už sem nikdy nelez.
vito scaletta
Profil
jenikkozak:
Tak nevim co si myslíš o duplicitech. Ale původně si mi přesunul téma nastavení php.ini (nevim co to má společnýho s formátovacím kodem) - to bych rád chtěl vysvětlit.
A nyní mi tady dáváš odkaz na další duplicitní vlákno - jak vložit do řetězce v PHP "\"
Určitě to má tyto tři témata hodně společného.
Nepřijde ti to jako zasednutí (sorry že sem pletu školu) - ale nevím co má společného - formátovací kod
řetězec v php (jak do něj vložit \ )
nastavení protokolování v php.ini
To bych chtěl rád vysvětlit, díky.

A nevím proč mi přesouváš téma do nějakého banu pro zabloudila nebo co.
Co to má společnýho se mnou?
PS: promiň, že odpovídám, tak pozdě, ale byl jsem pryč.
Díky za odpověď
Davex
Profil
A nevím proč mi přesouváš téma do nějakého banu pro zabloudila nebo co.
Viz [#14] Chamurappi. Najdi si nějakou jinou diskusi a sem už nechoď.

Co to má společnýho se mnou?
Až se ráno probudíš, tak se zkus trochu zamyslet a možná na to přijdeš.
vito scaletta
Profil
Davex:
Omlouvám se jestli tady dělám věci proti pravidlům, ale toto je můj první účet.

Až se ráno probudíš, tak se zkus trochu zamyslet a možná na to přijdeš.
Nevím jaký máte důkaz, že jsem nějaký zabloudil, nebo co to je za přezdívku, ale celkem by mě to zajímalo (čistě z technického hlediska)
Toto není ani můj počítač.
Davex
Profil
vito scaletta:
toto je můj první účet
Jedna lidová moudrost říká, že „kdo lže, ten krade a ten kdo krade, ten zabíjí a ten co zabíjí má co? Viset!“ Tak opatrně.

Nevím jaký máte důkaz, že jsem nějaký zabloudil
Nevím, jaký máš důkaz, že nejsi Jan Zabloudil.
vito scaletta
Profil
Davex:
Koukám, že se tady diskuse trochu vyostřuje a zapletl jsem se tak trochu omylem. Nebudu tady vysvětlovat žádnou těžkou finanční situaci, kvůli které "mám" počítač co mám atd.
Odcházím, děkuju za pomoc při mém první dotazu formátovací kod.
vito scaletta
Profil
Moderátor jenikkozak: Přesunuto z vlákna Vypnutí zobrazování chyb ve skriptu.

Dobrý den,
Potřebuju nějaký příkaz, kterým vypnu vypisování chyb (od warmingu až po fatal error) ve skriptu. Právě jsem dokončíl web, kde volám všechny soubory na základě GET (skripty se vnořují) a pak samostatné soubory nejsou funkční a hází chyby. V podstatě to nejsou chyby, ale kdyby uživatel rovnou takto stránku otevřel, nechci aby na něho vyskočil nějaký warming atd.
Na hostingu mám zakázané php_flag.
Hledal jsem něco, ale nevím co přesně použít, aby to nijak negativně neovlivnilo skript.
V případě, že máte úplně jiné řešení, už z podstaty, klidně napiště, díky za každou odpověď
Davex
Profil
Tady máš popsané všechny tři možnosti zapnutí výpisu chyb - Nejčastější potíže s PHP (FAQ) » Zapnutí výpisu všech chyb a varování. Pro vypnutí stačí znegovat. Ale nejlepší by bylo zajistit, aby ke zbytečným chybám vůbec nedocházelo a opravdové Chyby se zaznamenávaly do logu a průběžně řešily.
« 1 2 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0