Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
slovakCZ Profil |
#1 · Zasláno: 6. 10. 2009, 11:07:55
Dobry den, snazim se vytvorit si tzv. "friendly URL, ovsem nedari se mi nakonfigurovat spravne .htaccess
vse mi funguje spravne, to jo, ovsem do doby, nez se pokusim udelat url v tomto formatu: mujweb.cz/kategorie1/kategorie2 problem nastava v urcovani cest obrazku a styl (style.css)... ten si mysli ze ma hledat soubory a cesty v: "mujweb.cz/kategorie1/kategorie2" vse funguje kdyz se zbavim lomitek, tedy mujweb.cz/kategorie1-kategorie2 v htaccess mam doposud toto: RewriteRule ^(.*)-(.*) index.php?page=kategorie&kategorie=$2 [PT,L] coz je ten druhy pripad s pomlckou potreboval bych to udelat takto: RewriteRule ^(.*)/(.*) index.php?page=kategorie&kategorie=$2 [PT,L] nemate nekdo napad, jak pote osetrit aby to bralo obrazky ze zakladni slozky a ne z te "virtualne vytvorene"? predem dekuji za odpoved. |
||
Joker Profil |
#2 · Zasláno: 6. 10. 2009, 11:22:35
slovakCZ:
Bych doporučil udělat rewrite nějak takhle: Není-li to existující soubor a adresář, tak (*cokoliv*) -> index.php?adresa=*cokoliv* ...a v index.php si to pak přebrat. |
||
Kajman_ Profil * |
#3 · Zasláno: 6. 10. 2009, 11:29:47
jak pote osetrit aby to bralo obrazky ze zakladni slozky
Odkazovat vše absolutní cestou (stačí v rámci domény). |
||
Medvídek Profil |
#4 · Zasláno: 6. 10. 2009, 11:35:39 · Upravil/a: Medvídek
slovakCZ
Funguje mi toto: RewriteRule ^novinky/([^/]*)/([^/]*)/?$ /index.php?stranka=novinky&kategorie=$1&strana=$2 [L,QSA] //EDIT aha jde o nenačtení stylu a obrazku .... jak psal kolega vyse, odkazovat abs.cestou |
||
slovakCZ Profil |
#5 · Zasláno: 6. 10. 2009, 11:58:59
no mozna se to resit ani absolutni cestou nebude muset... na strance mam techto kategorii jen par a ty se nebudou uz nikdy menit ani pridavat.. je tedy mozne presmerovat celou slozku na "index".. teoreticky :)... nasel jsem o tom clanek tak si to jdu precist...
pro zajemce na adrese: http://interval.cz/clanky/mod_rewrite-pro-hezka-url-rewritebase-a-rewritecond-podrobneji/ |
||
slovakCZ Profil |
#6 · Zasláno: 6. 10. 2009, 12:07:22
no, jeste zkousim reseni s pomlckami a nejak se mi to mlati koukam...
kdyz mam v htacces pouze toto: RewriteEngine on RewriteRule ^k3-(.*) index.php?page=kategorie3&kategorie=$1 [PT,L] RewriteRule ^k3-strankovani3-([0-9]+)-(.*) index.php?page=kategorie3&kategorie=$2&stranka=$1 [PT,L] tak se mi stranka /k3-nazev-kategorie zobrazi OK, ovsem stranka k3-strankovani3-19-nazev-kategorie se mi uz nezobrazi... kdyz v htaccess prohodim tyto dva radky na: RewriteEngine on RewriteRule ^k3-strankovani3-([0-9]+)-(.*) index.php?page=kategorie3&kategorie=$2&stranka=$1 [PT,L] RewriteRule ^k3-(.*) index.php?page=kategorie3&kategorie=$1 [PT,L] tak mi funguji uz obe stranky v poradku. Cim to muze byt? nevite? nejak se mi to nelibi, abych ve finale nenarazil an nejakou stranku, ve ktere toto uz nebude fungovat =o/ |
||
Kajman_ Profil * |
#7 · Zasláno: 6. 10. 2009, 12:40:03
Vyhoví už první podmínka, tak se to přepíše. Proto je třeba mít obecnější zápisy az po konkrétnějších.
|
||
slovakCZ Profil |
#8 · Zasláno: 6. 10. 2009, 12:52:50
je mi to jasny, dekju za info
|
||
Časová prodleva: 9 let
|