Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
mafos Profil |
Dobrý den,
snažím se rozchodit virtualserver na debian lenny 502a. Ale bohužel mi to nejde. Když zadám adresu, kterou mám nastavenou na server, tak mě to nehodí do složky stránky ale do složky /var/www tzn. zobrazí co mám uloženo ve www. Mám nastavený: Obsah složky sites-available: server1:~# ls /etc/apache2/sites-available default default-ssl www.3studne.cz Nastavení www.3studne.cz ze složky sites-available <VirtualHost *> ServerAdmin jiri-jr@halva.org ServerName www.3studne.cz ServerAlias 3studne.cz # Indexes + DIrectory Root. DirectoryIndex index.html DocumentRoot /home/3studnecz/ </VirtualHost> Nastavení httpd.conf pusto prázdno, tam nic nemám Nastavení apache2.conf hodně dlouhý, proto v příloze www.halva.org/jpw/apache2.txt Nevíte kde by mohla být chyba? Nenapadá Vás nic? Díky |
||
nightfish Profil |
#2 · Zasláno: 14. 1. 2010, 20:45:17
v apache2.conf se píše
Include /etc/apache2/sites-enabled/ ve vašem příspěvku je /etc/apache2/sites-available nebude problém v tom? |
||
mafos Profil |
#3 · Zasláno: 14. 1. 2010, 21:12:50 · Upravil/a: mafos
nightfish:
„nebude problém v tom?“ Tak asi opravdu byl problém v tomhle souboru. Teď mi to však vypisuje chybu server1:~# a2ensite www.3studne.cz ERROR: Site www.3studne.cz not properly enabled: /etc/apache2/sites-enabled/www.3studne.cz is a real file, not touching it server1:~# /etc/init.d/apache2 reload apache2: Syntax error on line 281 of /etc/apache2/apache2.conf: Could not open configuration file /etc/apache2/sites-enabled/3studne.cz: No such file or directory failed! Nevíte co by to mohlo po mě mohlo chtít? Děkuji |
||
mafos Profil |
#4 · Zasláno: 14. 1. 2010, 21:56:51
Takže už jsem se hnul zase o kousek dál. Píše to, že nenašel sites-enabled/3studne.cz tak jsem mu ho vytvořil. Teď to bez problému zavede www.3studne.cz ale zase má problém při reloadu apache. Posílám co to píše.
server1:~# /etc/init.d/apache2 reload Reloading web server config: apache2[Thu Jan 14 21:55:24 2010] [warn] NameVirtualHost *:80 has no VirtualHosts. Nevíte co by to mohlo chtít? Děkuji |
||
Davex Profil |
#5 · Zasláno: 14. 1. 2010, 22:32:36 · Upravil/a: Davex
Správně by měla být konfigurace VirtualHostu uložena v souboru /etc/apache2/sites-available/www.3studne.cz minimálně s následujícím obsahem (nejrychlejší je zkopírovat soubor default a upravit, případně vymazat nepotřebné):
<VirtualHost *:80> ServerAdmin jiri-jr@halva.org ServerName www.3studne.cz ServerAlias 3studne.cz # nastavení adresáře DocumentRoot /home/3studnecz/ <Directory /home/3studnecz/> # Indexes + DIrectory Root. DirectoryIndex index.html # aby fungoval mod_rewrite Options FollowSymLinks # povolení konfigurace pomocí .htaccess AllowOverride All # povolení přístupu odkudkoliv Order allow,deny allow from all </Directory> </VirtualHost> Takto nakonfigurovaný VirtualHost se pak zapne příkazem a2ensite www.3studne.cz pod účtem roota (příkaz vytvoří symlink do adresáře /etc/apache2/sites-enabled/). Po restartu apache by to mělo začít fungovat. |
||
mafos Profil |
#6 · Zasláno: 14. 1. 2010, 23:03:36
Chyba 403 Forbidden :-( Všechno naskočilo OK, ale nepustí mě to na ty stránky :-(
|
||
Davex Profil |
#7 · Zasláno: 14. 1. 2010, 23:16:38
Existuje soubor /home/3studnecz/index.html?
Jak jsou nastavena práva na adresáři /home/3studnecz? |
||
mafos Profil |
#8 · Zasláno: 14. 1. 2010, 23:23:23
Asi, ne asi ale určitě, jsem zapomněl příkaz na výpis práv. Můžete mi ho prosím napsat?
index.html existuje |
||
mafos Profil |
#9 · Zasláno: 14. 1. 2010, 23:32:49 · Upravil/a: mafos
Už jsem si vzpomněl :-)
Mám tam tohle drwxrwsr-x 3 ftpuser ftpgroup 4096 13. led 23.27 3studnecz |
||
mafos Profil |
#10 · Zasláno: 14. 1. 2010, 23:34:44
zrovna to začlo fungovat. Nechápu jakto.
|
||
mafos Profil |
#11 · Zasláno: 14. 1. 2010, 23:38:09
Tak už vím proč to začlo fungovat :-) Bylo to opravdu v právech a kamarád mi je přenastavil aniž bych o tom věděl. Proto jsem poslal správná práva, ale nevěděl jsem o tom, že jsou přenastavený :-) Až teď jsem dal F5 a tačlo to běžet. Děkuji Vám moc za pomoc.
|
||
Časová prodleva: 13 let
|
0