Autor Zpráva
spiider
Profil *
Ahoj, uz sem to procetl snad vsechno ale stale nevim jak udelat to kdyz kliknu na odkaz ktery smeruje na
<a href='index.php?cil=uvod'>Uvod</a> tak aby se nacetla stranka uvod.php a v prohlizeci v adrese se ukazalo www.neco.cz/uvod

docilil jsem akorat k tomu ze kdyz do prohlizece zadam www.neco.cz/uvod tak se to presmeruje na www.neco.cz/index.php?cil=uvod

sem v tomhle zacatecnik a vubec nevim ktera bije........diky moc
Taps
Profil
spiider:
do souboru .htaccess napiš níže uvedené
#stránky
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f

RewriteRule ^([^/]+)/?$ ?cil=$1

a pak odkazuješ takto
<a href="/uvod">Úvod</a>
spiider
Profil *
Taps:
Tak sem to zkusil ale udela mi to to,ze me to presmeruje na ten uvod primo,takze me to hodi na uvod.php a ne na index.php?cil=uvod, takze bez includu. V .htaccess mam presne co si psal a v odkazu to mam taky stejne tak nevim :(
Saky
Profil *
spiider:
A co třeba
RewriteRule ^([^/]+)/?$ index.php?cil=$1
spiider
Profil *
Saky:
to me dela to stejny: tady je muj .htaccess
RewriteEngine on
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule ^([^/]+)/?$ index.php?cil=$1


a odkaz mam takto:<a href="index.php?cil=uvod">Uvod</a> pricemz se to v indexu smeruje na soubor kde mam if ($_GET['cil']=='uvod') include("uvod.php");

Moderátor Davex: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
spiider
Profil *
spiider:
a adresu bych chtel mit teda www.neco.cz/uvod
Kajman_
Profil *
Tak si opravte odkaz na
<a href="/uvod">Uvod</a>
spiider
Profil *
Kajman:
To me prave vzdycky hodi primo na tu stranku misto aby ji to naincludovalo do indexu :(
Saky
Profil *
spiider:
Jenže pokud chcete používat "hezké URL", tak už musíte na ty URL tak odkazovat.
RewriteRule ^([^/]+)/?$ index.php?cil=$1 

Odkážete na /mujsoubor a provede se index.php?cil=mujsoubor
spiider
Profil *
Saky:
Prave ze odkazuju na ne, do odkazu jsem dal teda <a href="/uvod">Uvod</a> v .htaccess to mam porad stejne ale ono me to zobrazi vzdy primo zdroj souboru uvod.php a nenacte ho to do indexu, prave v indexu mam odkaz na funkci ktera me nacita ten obsah kde je jak uz sem psal radek: if ($_GET['cil']=='uvod') include('uvod.php');
Taps
Profil
spiider:
Tak zkus ještě jiný způsob načítání skriptů. Já používám skript na includování z http://www.rjwebdesign.net/Ostatni/Skripty-Ke-Stazeni (skript č.1) a cool uri mi funguje v pořádku.
Davex
Profil
spiider:
Použij Tapsovo řešení [#2] s úpravou pravidla na:
RewriteRule ^([^/.]+)/?$ index.php?cil=$1

Přestože píšeš, že používáš to stejné, tak ti tam chybí jeho 3. řádek, a proto mod_rewrite nenajde skript index.php. Obsah souboru uvod.php se na té adrese zobrazí proto, protože je zapnuté MultiViews, které ho nalezne jako náhradní variantu.
spiider
Profil *
Davex:
chlapy ja uz vazne nevim,zkusil sem vsechno co jste mi radili ale ted me to sice odkaze kam chci ale adresa se vubec nezmeni na www.neco.cz/uvod ale je tam www.neco.cz/index.php?cil=uvod
v htaccess mam toto presne:
RewriteEngine on
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule ^([^/]+)/?$ index.php?cil=$1


a v indexu kam chci nacist obsah tohle podle toho odkazu:
$page=$_GET["cil"];     // incializujeme promennou
   $uvodni="produkty.php";  // toto je uvodni stranka kdyz nebude PAGE volana v URL
  
   if ($page) { // pokud volame page v URL tak vykonavame dalsi kroky ...
     if (file_exists($page.".php")) // a pokud ten soubor existuje tak ho vlozime
      include($page.".php");       // pokud neexistuje
     else { include "404.php"; } //  vlozime Chybovou stranku 
    } 
   else{ // a pokud PAGE nevolame v URL nacte se nejaka uvodni stranka
    include ($uvodni);

a odkaz na kterej klikam vypada takhle: <a href="index.php?cil=uvod">Uvod</a>

Moderátor Davex: Tvůj projev je špatně srozumitelný, piš prosím s diakritikou.
Moderátor Davex: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
Taps
Profil
spiider:
ozvi se mi mailem či na icq...mám ho v profilu
spiider
Profil *
tak stale nevyreseno,poradite nekdo pls??? diky moc
Laco
Profil *
spiider:
A můžeš napsat jaký hosting používáš?
spiider
Profil *
Laco:
No je to právě hosting, kterej nemá ještě webovky, zařídila si ho kámoška, takže s tím moc neudělám, ale psal jsem si s tím provozovatelem a mělo by bejt prej všechno v pořádku. Klidně se můžeme spojit přes icq - 176202458 a dám ti ftp přístup
spiider
Profil *
Tak to asi opravdu bude špatným nastavením na hostingu to vypadá,zkusil jsem vše přehrát na jiný a tam to fungovalo, takže díky za všechny rady ještě jednou.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: