Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
michalpivonka Profil * |
#1 · Zasláno: 26. 2. 2010, 17:27:13
Zdravím všechny,
mám problém se zásem v souboru .htaccess v rámci mých stránek chci po kliknutí na nějakou kategorii v menu (například www.mojestranky.cz/Menu/ABC) aby se mi na pozadí posílala v rámci vyvolaného skriptu "skript.php" hodnota v promenné "id" (ABC) . Toto mi funguje jen u Menu ale u Detailu to hází chybku. Není chyba přímo v zápisu do souboru .htaccess, kde mám identický název proměnné nebo že tam mám u Menu i Detailu tu jedničku? V rewritemod se moc nevyznám, a tak předem děkuji za shovívavost :) Michal |
||
michalpivonka Profil * |
ješte doplním obsah souboru .htaccess:
RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule ^Menu/(.*) Menu/skript.php?id=$1 RewriteRule ^Detail/(.*) Detail/skript.php?id=$1 Moderátor Davex: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na
![]() |
||
Kajman_ Profil * |
#3 · Zasláno: 26. 2. 2010, 20:58:04
RewriteCond podmínky platí pouze pro první následující rewriterule, dejte je i před detail, jinak se to přepíše vícekrát a hodnota se ztratí.
|
||
michalpivonka Profil * |
#4 · Zasláno: 26. 2. 2010, 21:09:33
TO: Kajman_
pane, moc, moc, moc, moc a ještě jednou MOC Vám děkuji :) Pro někoho naprostá maličkost, já bych na to přišlel (jestli vůbec) řádově za dny...... Michal |
||
Davex Profil |
#5 · Zasláno: 27. 2. 2010, 12:47:41
Je zbytečné dvakrát zjišťovat existenci souboru nebo adresáře. Optimální to bude takto:
RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule ^(Menu|Detail)/(.*) $1/skript.php?id=$2 [L] |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0