Autor Zpráva
hanser
Profil *
Ahoj všichni,
mám hotový script na přihlášení, který používám už velice dlouho a zatím všude fungoval a stále funguje, čili v něm asi chyba nebude. Standardně v něm registruji session proměnnou a pak kontroluji její existenci. Nyní byl ten stejný odzkoušený skript přesunut beze změny na jiný server, kde jak se zdá, se session nepřenáší mezi stránkami, resp. ne vždy. Bezprostředně po zaregistrování, je vše OK, nicméně při přesunu na další stránku již není session nalezena. Po chvíli ovšem zase ano, nenašel jsem v tomto chování žádný klíč. Jediný rozdíl od původního hostingu (serveru) je, že tady automaticky přidává (ovšem pouze někdy!!) k odkazům parametr PHPSESSID.

Nevím co s tím, poradí někdo? Díky...
Joker
Profil
hanser:
Mrkněte na nastavení session na serveru: http://www.php.net/manual/en/session.configuration.php
...na session.use_cookies a session.use_only_cookies - je lepší, i z hlediska bezpečnosti, mít obojí 1 (tj. používat pouze session cookie, ne GET parametr PHPSESSID)
hanser
Profil *
Joker:
Bohužel k nastavení serveru přímo přístup nemám a asi ani mít nebudu... nejde to nějak nastavit v tom PHP scriptu? Díky...
Davex
Profil
Nastavení PHP lze změnit pomocí:

1) funkce ini_set()
2) konfiguračními volbami php_flag a php_value v souboru .htaccess
3) v administraci hostingu nebo editací vlastního souboru php.ini, pokud to hosting umožňuje

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: