Autor Zpráva
vesuvio
Profil
Dobry den,sem asi lama ,ale nevite jak obejit IIS? Chci se ucit PHP a MY SQL,ale podle knizky co mam ,jeji nazev je PHP5 a MY SQL 5 hotova reseni je jako prvni vec nainstalovat IIS,ktere ovsem neni v Xp home coz sem si uz nasle na google,ale porad nevim co teda mam nainstalovat abych se to mohli plnhodnotne ucit ,tazke sem skoncil jeste nz sem zacal .Nebyl by prosim nejaky tip ,nejlep na nejaky kompeltni balicek sveho co ktomu potrebuju a slo by to i bez toho IIS.Diky za info

Moderátor Joker: Tvůj projev je špatně srozumitelný, piš prosím s diakritikou. Krom toho, mezera se dělá za čárkou, ne před čárkou
mckay
Profil
vesuvio:
Knížku mám - vykašlat se na IIS, a nainstalovat xampp.
Vesuvio
Profil *
mckay:
Tak sem to uspesne nainstaloval,ciste kody php my to vypise ,ale jakmile chci spustit vetsinu tech hotovych reseni ,tak mi Opera nabidne ikonku php coz je jasne ,ale otevri v programu a to uz nejak nevim v kterem myslel sem ,ze to automaticky otevre ten server:(JIak kam presne mam ulozit teda ty hotova reseni do jake slozky?Nejak v tom mam zmatek zkousel se chvili aspx ve web delevoperu 2010 a tam ten server kdyz do nej davam veci ze C# prikazy odpovida v pohode a hned ,cekal sem ,ze tohle ude snazsi ale mam pocit ,ze ten dotnet je snazsi:-(. Apache started,Mys sql started tak proc mi to sakra neodpovida kdyz dam treba testovani vyrazu:-(.Ucim se to teprv druhy den ,mozna chci hned moc :-(.Me proste nejak neje do hlavy ani jesli se tu da upravovat potom ty pozice formularu v CSS ,Kdyz napisu stranku v XHTML nekam tam vlozim nejaky ten php formular,pak to ulozim ,no a jak to mam ulozit? jako html nebo jako php?:-( nebo sem slysel phtml??A da se Php usmernovat pomoci CSS a trid a ID??Mam v tom ted takovej zmatek ,ze ctu 3 knizky najednou ,pak ctu tady jakpsatweb,ale mam pocit ze cim vic ctu tim vic sme ztracen:-(

Moderátor Joker: Piš prosím s diakritikou, porušení závazných pravidel se trestá, v lepším případě neúmyslným zabitím.
Joker
Profil
Vesuvio:
Reaguji jen na první větu (která je ovšem pekelně dlouhá). Omlouvám se, ale dál to fakt nešlo číst.
Připomínám druhé pravidlo diskuse: Pište s háčky a čárkami. Delší text rozdělte do odstavců. Používejte větnou interpunkci. a opakuji, že mezera se dělá za interpunkcí, ne před.

Ty "čisté kódy" jsou skutečně PHP, nebo jen HTML? Když ve webovém adresáři vytvoříte nový PHP soubor, ve kterém bude:
<?php phpinfo(); ?>
vypíše to informace o PHP?

Ta "hotová řešení" jsou v PHP, nebo v něčem jiném?
Vesuvo
Profil *
Joker:
Omlouvám se budu se snažit psát s interpunkcí a přehledně.Hotová řešení jsou uloženy jako soubory php.Jde o to,že kdzž v kodu jsou jen texty napřiklad echo ..vypiš text tak to se objeví na strance localhostu jako text v pohodě,ale jakmile je tam už něco co se má spojit s databází MY SQL tak už se nic neděje,přitom mi to vypisuje,že My SQL started a Apache started,status ok.

Hlavní co mě mate v té knize je často zminované zapnutí IIS(pokud tomu rozumim dobře kdzž máte IIS nemusíte mít server apache a opačně?Apache supluje IIS?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: