Autor Zpráva
joe
Profil
Ahoj,

dal jsem si chvilku práci s tím, abych si podle svých představ udělal výpis localhostu a tak mě napadlo, že se s tím podělím. Případní zájemci zanechte vzkaz nebo nápady na vylepšení. Jedno vylepšení, které by se mi moc líbilo už mám, ale teď nevím jak to zrealizovat a je to trošku složitější, musel bych hodně hledat jak to udělat v JavaScriptu.

Náhled
http://img514.imageshack.us/img514/2740/localhost.png
Kcko
Profil
Zajimave a docela pekne. Jaky mas problem s JS?
DoubleThink
Profil *
joe:
Je někde k dispozici stylopis, ikony a nastavení direktiv modulu autoindex pro tuhle parádu?
joe
Profil
Kcko:
Docela by se mi hodilo, kdybych JS projel všechny odkazy, které odkazují na něco, co končí .cz / .com / .net / .org atd. A vedle těchto odkazů se vytvořily další odkazy s textíkem "Live", které by odkazovaly na http://example.com

Takže pokud by bylo ve výpisu example.com, samotný odkaz míří na localhost/example.com, dojde k redirectu na adresu example.com.dev a jsem ve vývojové verzi. A hned vedle toho by byl odkaz na živou verzi, tedy na http://example.com (takže by vzal jen ten text z toho odkazu, dal před něj http:// a přidal odkaz vedle toho právě procházeného odkazu. Vlastně už to mám nějak načaté a je to celkem jednoduchý, jenom se mi do toho nechtělo, tak jsem to zakomentoval :)

PRO ZÁJEMCE:
Otevřete si soubor httpd.conf (umístěný v adresáři Apache/conf) a třeba na konec souboru vložte následující kód:
<IfModule mod_autoindex.c>

	IndexOptions FancyIndexing FoldersFirst HTMLTable IconsAreLinks SuppressDescription XHTML
	#IndexOptions SuppressLastModified SuppressColumnSorting SuppressRules

	AddIconByEncoding (CMP,/icon/icon_zip.gif) x-compress x-gzip

	#AddIconByType (TXT,/icon/icon_txt.gif) text/*
	AddIconByType (IMG,/icon/icon_image.gif) image/*
	AddIconByType (SND,/icon/icon_audio.gif) audio/*
	AddIconByType (VID,/icon/icon_film.gif) video/*

	AddIcon /icon/binary.gif .bin .exe
	AddIcon /icon/binhex.gif .hqx
	AddIcon /icon/a.gif .ps .ai .eps
	AddIcon /icon/c.gif .c
	AddIcon /icon/p.gif .pl .py
	AddIcon /icon/f.gif .for
	AddIcon /icon/dvi.gif .dvi
	AddIcon /icon/uuencoded.gif .uu
	AddIcon /icon/script.gif .conf .sh .shar .csh .ksh .tcl
	AddIcon /icon/tex.gif .tex
	AddIcon /icon/bomb.gif core

	AddIcon /icon/icon_back.gif ..
	AddIcon /icon/hand.right.gif README
	AddIcon /icon/folder.gif ^^DIRECTORY^^
	AddIcon /icon/blank.gif ^^BLANKICON^^

	AddIcon /icon/icon_php.gif .php .php3 .php4
	AddIcon /icon/icon_css.gif .css
	AddIcon /icon/icon_doc.gif .doc .docx
	AddIcon /icon/icon_fla.gif .fla
	AddIcon /icon/icon_markup.gif .htm .html .phtml
	#AddIcon /icon/icon_image.gif .jpg .jpeg .gif .png .ico .bmp
	AddIcon /icon/icon_js.gif .js
	AddIcon /icon/icon_pdf .pdf
	AddIcon /icon/icon_photoshop.gif .psd
	AddIcon /icon/icon_ppt.gif .ppt .pptx
	AddIcon /icon/icon_sql.gif .sql
	AddIcon /icon/icon_swf.gif .swf
	AddIcon /icon/icon_txt.gif .txt
	AddIcon /icon/icon_xls.gif .xls .xlsx
	AddIcon /icon/icon_xml.gif .xml
	AddIcon /icon/icon_zip.gif .zip .rar .7z .Z .z .tgz .gz .tar

	DefaultIcon /icon/unknown.gif

	HeaderName "/icon/header.html"
	ReadmeName "/icon/readme.html"
	IndexIgnore /icon

</IfModule>


V rootovském adresáři vytvořte adresář icon, kam rozbalte všechny soubory, které se nachází v tomto archivu. Použité ikonky jsou Doctype Icons (v. 2). Ikonky si můžete samozřejmě dát jaké chcete a všechno ostatní taky upravit. Ve staženém archivu se nachází i soubory header.html a readme.html, kde v tom prvním jsou styly a v tom druhém je zakončení, kam bych později chtěl umístit to, co jsem popisoval Kckovi.
joe
Profil
Tak co? :-) Nějak se to ztratilo.
imploder
Profil
joe:
Mně by se líbilo, kdyby se tam dal psát název složky/souboru s automatickým doplňováním. Jako třeba na příkazovém řádku nebo v GNOME v nautilusu. Dalo by se to udělat javascriptem.
joe
Profil
imploder:
To by neměl být problém, jenom nevím jak by fungovalo to, že pokud by se stiknul enter nebo něco vybralo ze suggestion boxíku, tak že by se kliklo na ten odkaz. Tzn. nějak vyvolat událost click na konkrétní odkaz (který budu vědět).

Ale osobně používám Operu a tam stačí zmáčknout tečku, psát a ono už mi to hledá na stránce. Takže by to možná bylo zbytečný, ne? Místo toho použít klasický dialog pro hledání.
imploder
Profil
joe:
Jo, to je fakt, že hledání se dá na tohle použít. Prostě mně napadlo, že když už nějaký speciální výpis děláš, tak by tam mohlo být jako vylepšení pohodlné ovládání klávesnicí.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: