Autor Zpráva
Henher
Profil *
Ahoj, potřeboval bych poradit jak nastavit vlastní 404 stránku v htaccessu tak, aby mě při zadání neexistující adresy server přesměroval na stránku s chybovou hláškou, kterou si nastavím.

Chci ale přesměrování, ne podstrčení, kde si prohlížeč myslí že je pořád na té špatné stránce, jen mu server podstrčí chybovku, mám na mysli plné přesměrování na tu zadanou stránku..

Jak na to? Díky
Joker
Henher:
Chci ale přesměrování, ne podstrčení, kde si prohlížeč myslí že je pořád na té špatné stránce, jen mu server podstrčí chybovku, mám na mysli plné přesměrování na tu zadanou stránku
Eh?
Takže při zadání neexistující stránky server uživatele přesměruje na jinou neexistující stránku, která mu pak vyhodí chybovou hlášku?
Henher
Profil *
Pokud uživatel zadá třeba neco.cz/bla/bla/nesmysl což je neexistující stránka tak při ErrorDocument 404 /chyba.htm
Se sice zobrazí ta chybovka, ale prohlížeč si myslí že je pořád na adrese neco.cz/bla/bla/nesmysl, takže když sou na té chyba.html třeba nějaké odkazy na obrázky tak je prohlížeč nenajde protože je hledá v adresáři neco.cz/bla/bla/nesmysl která neexistuje.

Já tedy potřebuju aby byl uživatel přesměrován na neco.cz/chyba.htm a ne na z jeho pohledu neco.cz/bla/bla/nesmysl/chyba.htm
Henher
Profil *
Je nějaká značka cesty která odkazuje automaticky na kořenový adresář? něco jako ../ akorát že nezáleží na tom jak hluboko v podadresářích je člověk zalezlý, vždycky to odkazuje na kořenový
nightfish
Henher:
Je nějaká značka cesty která odkazuje automaticky na kořenový adresář?
/
panther
Henher:
na kořenový adresář odkazuje samotné lomítko
Davex
Henher:
Když pominu, že je to celkově chybné řešení, tak lze při zpracování chyby 404 přesměrovat změnou konfigurace na kompletní URL:
ErrorDocument 404 http://www.example.com/chyba.htm

Správně by neexistující URL mělo vrátit rovnou chybu 404 bez přesměrování - uživatel se má dozvědět, že URL neexistuje, a ne že došlo k nějaké chybě. Přesměrovávat se mají pouze URL, která kdysi existovala a mají plnohodnotnou náhradu jinde.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0