Autor Zpráva
Krakatoa
Profil
Levtrigo - přednastavený webový server (testovací pracovní verze)

Obsahuje všechny aktuální stable verze:
- Apache (2.2.16)
- PHP (5.3.3)
- MySQL (5.1.50)
- phpMyAdmin (3.3.5.1)
- SQLiteManager (1.2.4)
- sqlite (3.7.0.1)

Obsahuje ovládací program, vis obrázky:





Download (instalačka):
www.toptipy.cz/Levtrigo_alfa-01.exe
Download (všechny potřebné soubory, zdroják na ovládací program, zdroják na instalačku):
www.toptipy.cz/Levtrigo_alfa-01.7z

Ovládací program je dělaný v autoitu. Nejsem programátor, nikdy jsem nic nenaprogramoval, tak mě za způsob nakódování neukamenujte. Instalačka je dělaná v inno setup (jde jen o kopírování souborů a vytvoření dvou služeb Apache a MySQL). Funkční server je i ten ze 7z, pokud se nakopíruje do cesty c:\ a pomocí skriptu Levtrigo\script\.instal.cmd se vytvoří služby.

Vše je jen testovací verze, pravděpodobně funkční, otestováno na Win XP (32 bit), na jiných systémech windows nezkoušeno.
Pokud by byl o to aspoň malý zájem, tak bych to třeba zkusil dodělat. Např. těch tlačítek v ovládacím programu je moc, nerestartuje se server po uložení nastavení v tom ovládacím programu, nejde nastavit spouštění/nespouštění serveru při spuštění ovládacího programu atd. atd., jak jsem psal, je to jen takový rozpracovaný pokus.
Pokud máte nějaké poznánky, nebo to otestujete, tak napište zkušenosti. Díky.

Ještě dodám:
... Složka webu: www
... Odkaz na phpMyAdmin: http://localhost/phpmyadmin/
... Odkaz na SQLiteManagera: http://localhost/sqlite/
... Přihlašovací údaje do MySQL: jméno: root; heslo: thurgau

Jo a další poznámky, není ošetřeno vytváření víc položek v tabulce toho ovládacího programu jako 100 a víc Allow a Deny jako 10 +10 (to aby někoho nepřekvapilo, když ten ovládací program spadne, když to bude zkoušet).
Krakatoa
Profil
http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=31&topic=119193&page=-1#7

Přihlašovací údaje do MySQL: jméno: root; heslo: tilia

K 25.12.2010 obsahuje:
- ovládací program
- Apache 2.2.17
- PHP 5.3.4
- MySQL 5.5.8
- phpMyAdmin 3.3.8.1
- SQLiteManager 1.2.4
- sqlite 3.7.4
- adminer 3.1.0

Instalačka (18 MB):
http://www.toptipy.cz/levtrigo/levtrigo.exe
(stáhnete, nainstalujete, prostě během pár vteřin máte k dispozici server s výše uvedenýma komponentama)

Archiv (12MB):
http://www.toptipy.cz/levtrigo/levtrigo.7z
(Obsahuje všechny potřebné soubory serveru, pokud nakopírujete soubory na disk c: a vytvoříte služby pomocí scriptu script\.instal.cmd, tak docílíte uplně stejného výsledku jako z tý instalačky exe, tedy krom zástupce. Obsahuje též zdroják na vytvoření instalačky - jde z tohoto vytvořit ten exe nahoře. Obsahuje též zdroják na ovládací program - je vytvořený v autoitu, můžete si jej tedy upravit nebo zkompilovat sami.)
Krakatoa
Profil
K dnešnímu dni je aktuální toto:

Levtrigo - přednastavený webový server pro 64bitový operační systém Windows

Heslo pro root se zadává při instalaci.

Součásti:
- Apache 2.4.3 (64bit)
- PHP 5.4.11 (64bit)
- MySQL 5.6.10 (64bit)
- phpMyAdmin 3.5.7
- adminer 3.6.3
Vše aktuální pro tuto chvíli. Instalačka má asi 20 MB (včetně potřebné knihovny Microsoft Visual C++ 2008 SP1).

Odkaz na instalačku nebo zdrojové soubory (soubory serveru a zdrojový kód instalačky a ovládacího programu) jsou na této stránce:
http://levtrigo.soft.vserver.cz/

Apache a MySQL se spouští jako služba (např. automaticky přes ovládací program). Ovládací program slouží k spouštění a zastavení serveru, k přístupu k souborům serveru, k mysql konzoli, phpmyadminu, admineru a k logům.

Spuštené programy Levtriga při najetí myši na tray ikonu:


Ovládací program Levtriga v tray:


Výchozí localhost:
petrunkov
Profil *
Krakatoa:
.... ja osobne jsem s Levtrigo maximalne spokojen, jednoduchost, funkcnost, rychlost, pracuje take na win8.1 ... Jen takova drobnost ... napric vsemi prohlizeci se mi spatne zobrazuje cestina .... poradil by mi nekdo?

Diky, Petr.
Joker
Profil
petrunkov:
Jestli je myšleno čeština na webu té aplikace, tak je to použitým fontem Open sans, který nepodporuje české znaky.
Krakaota
Profil *
Joker:
Mně se tu Open sans zobrazuje správně, to je tím, že jej tu mám nainstalovaný v systému?
Nebo tam mám něco špatně ohledně toho fontu nastaveno? Dá se ten případný problém s fontem nějak řešit?
On tam font písma důležité není, asi bude nejlepší tam nechat nějaké defaultní.

petrunkov:
No někdy na nějakou chybku narazím. Doteď jsem používal výchozí 64bit kompilaci php z oficiální stránky, aktuální verze na webu ji stále má, ale asi je kompilovaná s nevhodným nastavením, protože nefunguje například extension curl. Příští verze, co na web dám, bude mít binárku z apachelounge, v ní curl funguje.
Kdybys na něco, co by bylo vhodné změnit, narazil, tak napiš.
Kajman
Profil
Možná pomůže přidání řezu znaků z latin-ext:
@import url(http://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:400,300&subset=latin,latin-ext);
Krakaota
Profil *
Kajman:
Díky, podle webových vytvářečů screenů asi pomohlo.
Krakatoa
Profil
Tak ještě upřesním to, co jsem psal ohledně curl a 64bit.
Zvláštní je, že v oficiální 64bit kompilaci php verze 5.6.0 curl funguje, ale ve verzi 5.6.1 a 5.6.2 už ne.
Teď tam mám ještě tu 5.6.0, takže i když je to ta oficiální, tak tam curl funguje.
Tož experimental je experimental, hlavně že curl v binárkách od Jan-E na apachelounge funguje ve všech verzích...
Joker
Profil
Krakaota:
Díky, podle webových vytvářečů screenů asi pomohlo.
U mě už to taky funguje.
petrunkov
Profil
Krakatoa:
Doinstaloval jsem vsechny varianty Open Sans (celkem 10), ale stale zadny pokrok pri zobrazovani ceskych znaku v prohlizeci. Hledal jsem, ale neprisel na to, kam mam dopsat @import url(http://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:400,300&subset=latin,latin-ext); ...

Diky, Petr.
Krakatoa
Profil
petrunkov:
Mohl bys prosím definovat to nezobrazování českých znaků? Netuším co je tím myšleno.
Na webu se už čeština zobrazuje a co se týče lokálního serveru, tam to spíš závisí na nastavení a jak se co ukládá (například soubor uložený v ANSI a zobrazovaný v UTF-8 a podobně).
Marschmallow
Profil
petrunkov:
@import se zapisuje jako CSS, tedy:
<style type="text/css">
 @import url("soubor.css");
 </style>
petrunkov
Profil
Krakatoa:
Chyba bude u me...na kompu v praci vse funguje, doma, ackoliv mam php soubor v utf-8, mi to dela viz. obrazek.... napric vsemi prohlizeci. Jako editor pouzivam Sublime Text 2 ...
Krakatoa
Profil
petrunkov:
A základ html dokumentu je jaký?
Máš v něm uvedeno kódování?
<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Titulek</title>
</head>

<body>
...
</body>
</html>

Nejspíš ne, protože ty samé paznaky se mi zobrazily pokud jsem utf-8 dokument načetl jako Windows 1250.
petrunkov
Profil
Krakatoa:
Pokud ke skriptu pridam zaklad dokumentu s utf-8, pak mas pravdu, vse je ok... Moje php skripty, ucim se, obsahuji pouze php kod... pak v Sublime Text pomuze jedine ulozit dokument s kodovanim uft-8 with Bom ... tedy pokud chci mit php soubor bez html hlavicky, pak utf-8 with Bom funguje a diaktritika je ok....
Tak jako tak, kdyz muj skipt obsahuje
<?php
$text = "Černé díry jsou tam, kde bůh dělil nulou";
$delka = mb_strlen($text);
echo("Délka textu je $delka znaků.");
?>
- pak je delka 45 znaku .. coz je spatne, delka je 40 znaku, cehoz dosahnu tim, ze ke skriptu pridam "mb_internal_encoding("UTF-8");" ... jak vidis, bojuju sam se sebou, na Levtrigo nedam dopustit, diky za Tvuj cas a rady. Petr.
Krakatoa
Profil
petrunkov:
Tak utf-8 používá na některé znaky 2 B, z nějakého důvodu ti ten mb_strlen počítá takový znak za dva, mně tu počítá ty znaky za jeden a to i bez nastaveného kódování. Každopádně kódování jde nastavit několika způsoby, třeba jak jsi udělal.
Php jsem promazal (knihovny a rozšíření), pokud něco nebude fungovat nebo chybí, tak stačí použít soubory z oficiální stránky nebo apachelounge.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: