| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| lanc Profil * |
#1 · Zasláno: 24. 9. 2010, 11:54:39
Dobrý den,
chci se zeptat jak nahradit adresu kniha=1 za kniha/1/ ? Myslím tím, že pokud bude adresa ve tvaru kniha/1/ tak aby jsem si mohl vytáhnout 1. Nevím jak se to dělá vtomhle případě. Znám jen možnost $_GET[kniha] , ale je spousta článků o tom, že je lepší používat spřátelené adresy. Jen bohužel soho nějak nejsem :-( Děkuju za radu/rady |
||
| __construct Profil |
#2 · Zasláno: 24. 9. 2010, 12:12:11
Skús si pozrieť niečo o .htaccess
|
||
| lanc Profil * |
#3 · Zasláno: 24. 9. 2010, 12:14:48
Na tohle jsem se už díval, ale pořád nevím jak to udělat aby jsem si vyhrábnul to co jsem napsal.
|
||
| __construct Profil |
#4 · Zasláno: 24. 9. 2010, 12:27:54 · Upravil/a: __construct
lanc:
„Myslím tím, že pokud bude adresa ve tvaru kniha/1/ tak aby jsem si mohl vytáhnout 1. Nevím jak se to dělá vtomhle případě. Znám jen možnost $_GET[kniha] , ale je spousta článků o tom, že je lepší používat spřátelené adresy. Jen bohužel soho nějak nejsem :-(“ Ty budeš pracovať s premennými v $_GET[] tak ako predtým. Rozdiel je v tom že užívateľ neuvidí adresu v tvare nieco.sk/index.php?kniha=1 ale nieco.sk/kniha/1
|
||
| lanc Profil * |
#5 · Zasláno: 24. 9. 2010, 13:02:36
Děkuju, ale ještě jak toho docílím? Narazil jsem na tunu rad a manuálů, ale vůbec stoho nejsem
#Tohle by mělo adresu převést na pěknou, ale htaccessu vůbec nerozumím, tak to vidím jen jako hatmatilku RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule ^(Novinky|Clanky) index.php?Page=$1 [L] <?php // Tohle mi má převést slova (funkční)
function prevod_textu_na_url($url){
$url = iconv("utf-8", "us-ascii//TRANSLIT", $url);
$url = strtolower($url);
$url = preg_replace('~[^a-z0-9_]+~', '-', $url);
$url = trim($url, "-");
$url = preg_replace('~[^-a-z0-9_]+~', '', $url);
return $url;
}
$foo = "Testovac jak";
print prevod_textu_na_url($foo);
echo $_GET[novinky];
?>Problém je jen to, že nevím jak to udělat aby jsem mohl brát s adresy co potřebuju. |
||
| lanc Profil * |
#6 · Zasláno: 24. 9. 2010, 13:16:52
Určit mám špatně nastavene htaccess nevíte kde tam mám chybu? Popřípadě jak to správně zpsat. Děkuju
|
||
| lanc Profil * |
#7 · Zasláno: 24. 9. 2010, 14:11:48
Adresa ve tvaru: http://www.neco.okamzite.eu/test/novinky/1/k
RewriteEngine on RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule ^ 404/ [L] RewriteRule ^(.*[^/]) test.php?novinky=$1 [QSA,L] Takhle mi to vypíše vše co je za doménou test/novinky/1/k |
||
| lanc Profil * |
#8 · Zasláno: 24. 9. 2010, 18:29:41
Ví někdo kde dělám chybu? Děkuju
|
||
| shaggy Profil |
#9 · Zasláno: 24. 9. 2010, 18:37:07
lanc:
„Ví někdo kde dělám chybu? Děkuju“ Áno. Mýliš si diskusiu s chatom. Chcelo by to viac skúšať a menej písať sem. |
||
| lanc Profil * |
#10 · Zasláno: 24. 9. 2010, 18:44:28
To dělám a bez chatu :-) se podívejte na časovej rozdíl.
|
||
| lanc Profil * |
#11 · Zasláno: 24. 9. 2010, 20:16:35
Tak všem děkuju za pomoc :-) našel jsem vstřícnější portál, kde přímo někomu byl vypsaný manuál, tak to snad podle něho zvládnu.
|
||
|
Časová prodleva: 16 let
|
|||
0